Şekerbank

Mera Islah Çalışmaları Artarak Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mera Islah Çalışmaları Artarak Devam Ediyor
Çankırı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen mera ıslah çalışmaları artarak devam ediyor.
Tofidass

Çankırı İl  Gıda,  Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen mera ıslah çalışmaları artarak devam ediyor.

Çankırı'da özellikle hayvancılığın yoğun olduğu köylerde meraların verimliliğini arttırmak amacıyla yürütülen Mera Islahı ve Amenajmanı projeleri kapsamında, Orta İlçesi Özlü Köyünde 2015-2019 yılları arasında yapılması planlanan mera ıslah çalışmaları başladı.

Özlü Köyüne 2015 yılı içerisinde 2.000 kg korunga, 2.000 kg macar fiği tohumluğu dağıtılmış ve 7.000 kg 20-20-0+Zn kompoze gübre meralara atılmıştır. 7.000 kg 20-20-0+Zn kompoze gübre 20.11.2015 tarihinde program dahilinde ıslaha alınan meralara atılmıştır. Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında Özlü Köyündeki hak sahibi çiftçilere dağıtılan yem bitkisi tohumları korunga ve macar fiği ekilişleri ile meralardaki otlatma baskısı hafifletilerek meralarda ot kalitesini artırmak ve köyün kaba yem ihtiyacını azaltmak hedeflenmiştir.

Gübre atımını İl Müdürü Osman ÇAKIR, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer DOĞAN, Orta İlçe Müdürü Erhan ŞAHİN, Köy Muhtarı Kemal KÜPELİ ve İl Müdürlüğü Mera birimi personeli ile İlçe Müdürlüğü yerinde takip ettiler.

Çalışmaları yerinde inceleyen İl  Müdürü Osman ÇAKIR yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Hayvancılığın önemli bir sektör olduğu ilimizde özellikle mera çalışılması önemli bir yer teşkil ediyor. İlimizde yaklaşık 149.000 hektar mera alanı bulunmaktadır. Dolayısı ile bu alanları hayvancılık için en verimli şekilde kullanılması ve yaşatılması gerekiyor. Bu doğrultuda bizde meralarımızdaki kullanım verimliliğini arttırmak için yoğun çalışmalar yapıyoruz. Çankırı Meralarında Otlatma Verimliliğinin Arttırılması için projeler oluşturuyoruz.

İlimiz genelinde 3 ayrı ilçemizde 3 köyümüzde 1.641,57 ha. alanda mera ıslah çalışmaları devam etmektedir.

Diğer yandan hayvancılığın yoğun olduğu köylerde ise ilave olarak 4 yıl süreli Mera Islahı ve Amenajmanı projelerini yürütmekteyiz. Bu projeler kapsamında hayvan gölgeliği, suluklar, kaşınma kazıkları, mera gübrelemesi, taş toplama, yem bitkileri tohum desteği gibi faaliyetler yürütmekteyiz.

Bu güne kadar Çankırı'da bu şekilde 8 köyde yapılan projeler ile toplam 28.953 dekar alanın ıslahı tamamlandı. Özlü köyünde 8.330 dekar alanda çalışmalarımız başladı. Önümüzdeki yılda Çankırı Merkez Germece ve Çerkeş Aliözü Köylerinde yapılan projeler kabul edilmiş olup çalışmalara başlanacaktır.  

Üreten çiftçimizin girdilerini düşürmek ve kaba yem ihtiyacını daha ucuza temin etmek amacıyla Bakanlığımız kaynakları çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Islah çalışmaları devam ederken hayvancılık için çok önemli olan ve ilimizin de zenginlikleri arasında yer alan meralarımızın korunmasında çiftçi ve muhtarlarımızın gerekli özeni ve duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz " dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KADINLAR KALİTELİ KOYUN SÜTÜ ÜRETECEKÖnceki Haber

KADINLAR KALİTELİ KOYUN SÜTÜ ÜRETECEK

Fındıktan cips üretildiSonraki Haber

Fındıktan cips üretildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar