Şekerbank

Manisa'da Yaklaşan Yılbaşı Öncesi Alkollü İçki Denetimleri Artırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manisa'da Yaklaşan Yılbaşı Öncesi Alkollü İçki Denetimleri Artırıldı
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yılbaşına sayılı günler kala İl genelindeki alkollü içki satış ve tüketim yerlerine yönelik denetimlerini artırdı.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yılbaşına sayılı günler kala İl genelindeki alkollü içki satış ve tüketim yerlerine yönelik denetimlerini artırdı.

Bu kapsamda halk sağlığının korunması amacıyla, İl ve İlçelerde eş zamanlı olarak alkollü içecekler ile ilgili denetimler gerçekleştirildi.

Denetime Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, Gıda ve Yem Şube Müdürü Dr. Defne Bacınoğlu ile İl ve İlçe Müdürlüklerindeki kontrol görevlileri katıldı.

İl genelinde eş zamanlı yapılan denetimlerde asgari teknik ve hijyenik koşullar kontrolünün yanı sıra, kaçak ve sahte ürünlere yönelik etiket ve bandrol kontrolleri yapıldı.

Yapılan denetimlere ilişkin bilgiler veren İl Müdürü Metin Öztürk; "Alkollü içkilerin denetimi, İl ve İlçe Müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından 5996 sayılı Kanun çerçevesinde, Türk Gıda Kodeksi Distile Alkollü İçkiler Tebliği kapsamında üretim, dağıtım, depolama ve satış aşamalarında yapılmaktadır.

İlimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren 18 adet alkollü içki üreten işletme bulunmaktadır. 2022 yılı içerisinde alkollü içki işletmelerinde şu ana kadar 98 adet denetim gerçekleştirildi. Aynı şekilde 2022 yılı içerisinde 5996 Sayılı Kanun gereği Bakanlık Kontrol Planı kapsamında Alkollü İçki Üretim ve Satış yerlerinden Aromatize Şarap Bazlı İçki ürünlerinden muayene ve analiz yaptırılmak üzere numuneler alındı.

Denetimlerde etiket kontrolü, bandrol kontrolü veya numune alınarak analiz sonucuna göre değerlendirmeler yapılmaktadır. Etiket kontrolünde Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğine uygunluk aranmaktadır. Bandrol kontrolünde ise TAPDK'nın sağladığı denetim cihazları ile içkinin sahte olup olmadığı denetim esnasında hemen değerlendirilebilmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığımızın Alo174 Gıda Hattı ile Whatsapp İhbar Hattı (0 501 174 0 174) vatandaşlarımızın ihbar, şikâyet, soru ve sorunlarına ilişkin 7/24 hizmet vermektedir. Vatandaşlarımız bir sorunla karşılaştıklarında bu numaraları arayabilir ya da İl ve İlçe Müdürlüklerimize bizzat başvurabilirler" dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal Yatırım ve Tarım Makinelerinin Yarısı BizdenÖnceki Haber

Tarımsal Yatırım ve Tarım Makinelerinin...

Vural yeni nesil kooperatifçiliği anlattıSonraki Haber

Vural yeni nesil kooperatifçiliği anlatt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar