Şekerbank

Tarımsal Yatırım ve Tarım Makinelerinin Yarısı Bizden

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımsal Yatırım ve Tarım Makinelerinin Yarısı Bizden
Tarım ve Orman Bakanlığı tarıma dayalı ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımlarda 7 Milyon TL'nin, tarımsal faaliyette kullanılacak makine ekipman alımlarında 500 Bin TL'nin yüzde 50'sini hibe ediyor.
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında yürütülen programın tanıtım toplantısı Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Tarım ve hayvancılık konusunda faaliyet gösteren sektör temsilcileri ve çiftçilerin geniş katılım sağladığı bilgilendirme toplantısına, üreticilerin ilgisinin yoğun olduğu görüldü.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Şahin; "Bakanlığımız farklı destekleme konularında olduğu gibi Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında da üreticilerimizi geçmişte olduğu gibi bu günde destekleme miktarını artırarak devam ediyor. Yatırımcılarımızın 7 Milyon TL' ye kadar tarımsal ekonomik faaliyetleri ile alakalı yapacakları yatırımın ve 500 Bin TL'ye kadar işletmelerinde kullanmak için alacakları tarımsal makinelerinin tutarlarının yüzde 50'sini hibe ediyor. İlimiz üreticilerine 2006-2022 yılları arasında kırsal kalkınma yatırımlarının farklı destekleme türleri ile yaklaşık 230 Milyon TL yatırım tutarı için 117 Milyon TL hibe ödemesi yaptık. Bu günde 2022-2023 dönemi başvurularının tanıtımı için buradayız. Başvurularımız başladı ve yoğun bir başvuru olmasını arzu ediyoruz. Başvuru şartları ve başvurunun nasıl yapılacağı ile ilgili bilgileri vermek amacıyla yatırımcılarımızı İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüze bekliyoruz. Yapılacak olan yatırımların İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Yatırımcıların konu ile alakalı sorularının cevaplandırılması ile toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı kararı ile Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programının 2025 yılı sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Tarlama dokunmasınlar, ben sonuna kadar savaşacağım”Önceki Haber

“Tarlama dokunmasınlar, ben sonuna kadar...

Manisa'da Yaklaşan Yılbaşı Öncesi Alkollü İçki Denetimleri ArtırıldıSonraki Haber

Manisa'da Yaklaşan Yılbaşı Öncesi Alkoll...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar