Şekerbank

Manisa nın İki Değeri Gazozda Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manisa nın İki Değeri Gazozda Buluştu
Manisa'nın iki değeri gazozda bir araya geldi MANİSA Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, kentin ün yapmış olan değerleri Sultaniye üzümü ile mesir macununu bir araya getirerek gazozda buluşturdu.
Tofidass

Manisa'nın iki değeri gazozda bir araya geldi MANİSA Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, kentin ün yapmış olan değerleri Sultaniye üzümü ile mesir macununu bir araya getirerek gazozda buluşturdu. Şişelenen üzüm ve mesir aromalı gazozların, kısa bir zaman akabinde tüketicinin beğenisine sunulacağını açıklandı . Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde kurulan Üzüm Ürünleri İşetme Tesisi'nde, üzüm suyu gazozu mesir macunu aromasıyla tatlandırıldı. Elde edilen gazozun kısa bir zaman akabinde tescilli 'Sultan' markasıyla tüketicinin beğenisine sunulacağı kaydedildi.

İKİ FARKLI DEĞER AYNI ŞİŞEDE

Üzümden üretimi yapılan ürün gamını her önceki geliştirdiklerini ifade eden Enstitü Müdürü Akay Ünal, "Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı bağcılık üzerine çalışan bir tetkik kurumu. Görevlerimizden bir tanesi de üzümle alakalı ürünleri alternatifleştirmek. Bu çerçevede üzüm suyu üretim tesisini gerçekleştirdik. Daha önce kırmızı ve beyaz üzüm suyunu üretmiştik. Hem şeker ilavesiz hem su ilavesiz tümünün yaş sıkma suretiyle elde edilen üzüm ürünleri üretmiştik. Ürün dalını daha da genişletiyoruz. Bundan akabinde ön denemeleri biten üzüm gazozu üretimi gerçekleştirdik. Pilot uygulamamızın alt yapısı tamamlandı. Bu yıldan bu yana de tüketicilerimize değişik bir lezzet olan Manisa'nın ve Türkiye'nin en mühim ürünlerinden biri olan Sultani çekirdeksizden üretimi yapılan üzüm gazozunu sunacağız" diye belirtti . Üretilen üzüm ve mesir aromalı gazozu kısa bir zaman akabinde tüketicinin beğenisine sunacaklarını kaydeden Ünal, "Manisa'nın iki mühim değerinden biri üzüm iken diğeri mesir macunu. Mesir macununu üzüm ürünleri ile işleyip ikisini birden ülkemize tanıtmayı düşünüyoruz. Bu çerçevede mesir macunundan üretimi yapılan ürünler üzerinde çalışmaktayız. İlk çalışmamız ise mesir aromalı üzüm suyu. İçerisinde yalnızca mesir ve üzüm olacak. Kısa zaman içerisinde halkımızın damak tadına sürmeyi planlıyoruz" diye açıkladı .

SANAYİCİLERE ÇAĞRI

Talebe, ihtiyaca ve beğenilmesine göre üretim kapasitesinin arttırılabileceğini ifade eden Ünal, " Üstelik biz marka ve tescilimizi esasen daha önceden aldık. Bundan akabinde herhangi bir sanayi şirketi bize gelip başvuru yaparsa; üzüm gazozu ile alakalı projeyi kendilerine aktarırız" diye belirtti .

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisa kirazı ihracatta da sevindirdiÖnceki Haber

Manisa kirazı ihracatta da sevindirdi

ARAP’TAN ÇİFTÇİLERE TOPRAK ANALİZİ UYARISISonraki Haber

ARAP’TAN ÇİFTÇİLERE TOPRAK ANALİZİ UYARI...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar