Şekerbank

Lider Çocuklar geleceğe nefes oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lider Çocuklar geleceğe nefes oldu
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geleneksel hale getirilen ve üç gün süren ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" kapsamında bu yıl Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulundan 4. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla 11 Kasım 2020 tarihinde bir gün süreyle gerçekleştirildi.

Bu yılki kamp programı Milli Ağaçlandırma Günü olan 11 Kasım 2020 tarihi saat 11:11’de Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Kurtköy Orman Envali alanında oluşturulan ağaçlandırma sahasında “Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi” kapsamında yapılan fidan dikim seferberliği programında her bir öğrencinin fidan dikim aşamalarına etkin katılımı sağlanarak gerçekleştirildi.

Fidan dikim seferberliği programına Vali V. Mehmet Bahattin Atçı, Yalova Belediye Başkanı V. Mustafa Tutuk, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban,  Termal Kaymakamı Vehbi Bakır, İl Müdür V. Selçuk Yaman, İl Emniyet Müdür V. Murat Sayıoğlu, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Mustafa Bakçepınar, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Osman Halis Özen, il protokolü, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, kurum personelleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Vali V. Mehmet Bahattin Atçı törene katılanlarla birlikte verilen fidanları toprakla buluşturarak can sularını verdiler. “Geleceğe Nefes” seferberliği çerçevesinde Yalova’da 10.000 metrekare alanda; defne, sedir ve fıstık çamından oluşan toplam 3.700 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Kampa katılan öğrencilere de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İl Müdürlüğü logolu şapka, tişört ve değişik hediyeler takdim edilerek kamp programı sona erdirildi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
81 İlde 81 bin fidan toprakla buluşuyor!Önceki Haber

81 İlde 81 bin fidan toprakla buluşuyor!

Çiftçi borçlarının olmadığı hiçbir yapılandırma sorunu çözmezSonraki Haber

Çiftçi borçlarının olmadığı hiçbir yapıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar