Şekerbank

Lider Çocuk Tarım Kampı Su Ürünleri Teması Coşku İçinde Gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lider Çocuk Tarım Kampı Su Ürünleri Teması Coşku İçinde Gerçekleşti
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, ilköğretim 4'üncü sınıf öğrencilerinin katılımıyla her yıl düzenlediği "Lider Çocuk Tarım Kampı" bu yıl “Su Ürünleri” teması ile tamamlandı.

Kampın 4’üncü gününün misafirleri Hacı Hafize Saygan 2 İlkokulu öğrencileriydi. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde ağırlanan öğrenciler İl Müdürüm Gökhan Karaca öğrencilere müdürlüğün neler yaptığını kısaca anlattı ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Gürsel Coşkun Su Ürünleri Teması vesilesiyle şube çalışmaları hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.  Bir sonraki durak Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Su Ürünleri Müzesiydi. Ardından Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünü geçen öğrenciler Enstitü çalışmaları hakkında bilgi alarak tesisi gezdiler.

2. Gün Halk Pazarında Teknik personelimiz ile balık denetimi yapan öğrenciler Deniz Biyolojisi Müzesini gezdiler. Öğrenciler gün sonunda Kaleiçi’nde Deniz Polislerinin misafiri oldular.

Programın son gününde Deniz Temiz Derneği ve TURMEPA tarafından öğrencilere İl Müdürlüğünde Deniz ve Çevre Eğitimi verildi. Bir sonraki durak Organize Sanayi Bölgesinde bulunan balık işleme tesisi oldu. Öğrenciler balık fileto nasıl yapılır ve soğuk hava depolarında kaç derece muhafaza edildiğini öğrendiler.

İl Müdürü Gökhan Karaca, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Gürsel Coşkun, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Safinaz Aslan, Gıda ve Yem Şube Müdürü Erdem Özmen, Koordinasyon ve tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Irmak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve il Müdürlüğü personelinin katılımı ile gerçekleşen Kampın sonunda İl Müdürlüğünün kampüsünde öğrenciler ile dans ederek şarkılar söyledik.

İl Müdürü Karaca çocuklara tarımın ve çevreyi temiz tutmanın ne kadar önemli olduğunu, balık tüketimin onlar için ne kadar faydalı olduğunu anlattı. Pasta kesimi ve sertifika takdimi ile program sona erdi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğrencilere Gıda Güvenliği Eğitimi VerildiÖnceki Haber

Öğrencilere Gıda Güvenliği Eğitimi Veril...

Tencerelerde et yerine dert pişiyorSonraki Haber

Tencerelerde et yerine dert pişiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar