Şekerbank

Kütahya' da Biçerdöver Denetimleri Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kütahya' da Biçerdöver Denetimleri Başladı
Biçerdöverle hububat hasadının başlamasıyla birlikte hasatta meydana gelebilecek kayıpların önlenebilmesi için; Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü biçerdöver kontrolörleri denetimlerine başladı.​
Tofidass

Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü; hububat hasadında meydana gelebilecek kayıpların önlenebilmesi amacıyla biçerdöver kontrollerine başladı.

Kütahya ilinde bu yıl 375 bin ton hububat üretimi beklenildiğini belirten Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş; "Biçerdöverle yapılan hasatlarda meydana gelen kayıpların önlenmesi amacıyla Valilik Tebliği yayımlanmış olup, Biçerdöver Kontrolleri ile tane kayıp oranının yüzde 2'nin altında tutulması hedeflenmektedir. Bu kapsamda İlimizde 25 adet teknik personele daha hizmet içi eğitim verilerek kontrolör sayısı 60'a çıkarılmış ve teknik ekiplerin tamamı arazide Biçerdöver kontrollerine yönlendirilmiştir. Üreticilerimizin biçim esnasında tarlalarının başında olmaları ve tane kayıplarını sık sık kontrol ederek operatörü uyarmaları, uymayan operatörleri en yakın İl ve İlçe Müdürlüklerimize bildirmeleri büyük önem arz etmektedir" dedi.

Biçerdöver sahibi ve operatörlerinin; Biçerdöverlerinin bakım ve ayarlarını zamanında yaptırmaları, "Biçerdöver Operatörü Belgesi" olmadan biçim yapmamaları veya yaptırmamaları, yangın söndürme malzemelerini bulundurmaları, her ürün ve tarla için biçerdöver ayarlarını gözden geçirmeleri, hasat olgunluğuna gelmeyen ürünü hasat etmemeleri, çiğ düştükten sonra ve çiğ kalkmadan hasat yapmamaları, uygun hızda biçim yapmaları ve tane kaybı hususunda ürün sahiplerinin uyarılarını dikkate almaları gerekmektedir. Operatörlerin kimliklerini ve tescil belgelerini yanlarında bulundurmaları, valiliklerce yetkilendirilen kontrolörlere gerekli kolaylıkları göstermeleri zorunludur" diye konuştu.

Valilik Tebliğinde belirtilen hususlara uymayarak, ürün kaybına sebep olanlar hakkında yasal işlem yapılacağını da belirten Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Gümüş çiftçilerimizin ürünlerinin bol ve bereketli olmasını diledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süleyman Kahraman, Seracılık Projesi İçin İncelemelerde Bulundu.Önceki Haber

Süleyman Kahraman, Seracılık Projesi İçi...

Siirt’in İkinci Büyük Serası KuruluyorSonraki Haber

Siirt’in İkinci Büyük Serası Kuruluyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar