Şekerbank

Kurban Bayramında Kaçak Kurbanlara Taviz Verilmeyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurban Bayramında Kaçak Kurbanlara Taviz Verilmeyecek
Tofidass

İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şubesinin koordine ettiği; Anadolu ve Avrupa yakasında çalışan Veteriner Hekim, Veteriner Sağlık Teknikerleri ve Teknisyenlerine yönelik Kurban hizmetlerinin değerlendirildiği toplantılar düzenlendi. 

İl Müdürlüğü toplantı salonu ve Beşiktaş İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantı, İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İl Müdür Yardımcısı Ramazan Aytekin ve Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü İlyas Akbaş’ın katılımlarıyla gerçekleşti. 

Toplantılarda Anadolu’dan yoğun hayvan hareketlerine bağlı Trakya Bölgesinin Şap Hastalığından ariliği riske edecek hususların minimize edilmesi,  Kurbanda insan sağlığını tehdit eden faktörlerin azaltılması özellikle kayıtlılığın sağlanması hususları değerlendirildi. İlçe Müdürlüklerinden Veteriner Hekimler ve Veteriner Sağlık Teknikerleri ile Teknisyenlerinin katıldığı toplantılarda; hayvan sağlığı, hayvan hareketleri, kontrol hizmetleri, sanitasyon ve hijyen, hayvan refahı ve kayıtlara uygunluk hususları değerlendirildi. Özellikle kaçak hayvan konuları, sahte küpe uygulamaları hususlarında teşkilatın dikkatli olmaları vurgulandı. Doğru kayıt sisteminin hayvan sağlığının sağlanması için olmazsa olmaz olduğu üzerinde duruldu. 

Toplum sağlığı için kurallara uymayan yetiştiricilerin gerekli yasal müeyyidelerin uygulanması için tereddüt etmemeleri gerektiği belirtilerek, köprü girişlerinde canlı hayvan sevk kontrol noktalarında Trakya Bölgesine geçiş yapmaya çalışan kaçak ve usulüne uygun olmayan hayvan hareketlerinde disiplinli takibin geçen yıl olduğu gibi bu sene de tavizsiz uygulanmasının önemi vurgulandı. 

Toplantı, katılımcıların soruları, görüş ve önerilerinin ardından sona erdi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eşeğe Sopayla İşkence Yapan Çoban Jandarma Tarafından YakalandıÖnceki Haber

Eşeğe Sopayla İşkence Yapan Çoban Jandar...

Nesli Tükenmekte Olan 7 Bin 500 Kırmızı Benekli Alabalık Akçay Deresi'ne BırakıldıSonraki Haber

Nesli Tükenmekte Olan 7 Bin 500 Kırmızı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar