Şekerbank

Küçükbaş Hayvanların Elektronik Kimliklendirilmesi Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Küçükbaş Hayvanların Elektronik Kimliklendirilmesi Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
Küçükbaş Hayvanların Elektronik Kimliklendirilmesi Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında uygulamaya konulan "Koyun ve Keçilerin Elektronik Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi" kapsamında İlimizdeki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 89 bin 415 adet koyun ve bin 126 adet keçi olmak üzere toplam 90 bin 541 adet küçükbaş hayvan potansiyeline sahip Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesinde küpeleme işlemleri zorlu kış şartlarında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğü teknik personelleri tarafından başarılı bir şekilde yürütülüyor. İl Müdürlüğü Veteriner Sağlık Teknikeri Serkan TİLDEM tarafından Pınarbaşı Taşoluk Mahallesi yetiştiricilerinden Yılmaz YILDIZ'a ait küçükbaş hayvanlarda elektronik kimliklendirme ve kayıt işlemlerini tamamlanarak bulaşıcı hastalıklar yönünden gerekli sağlık taramaları yapıldı.

Serkan TİLDEM Küçükbaş hayvanlara yaptığı küpeleme işlemleri esnasında İl Müdürlüğünün küçükbaş hayvancılık alanında yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Küçükbaş hayvanların tanımlanması ve kayıt altına alınması işlemleri daha sonrasında da hayvan hastalıklarıyla mücadele ve hayvan hareketlerinin kontrolü noktasında çalışmalar yürüttüklerini belirten TİLDEM;  küçükbaş hayvanlarda hem hayvanların kimliklendirilmesi yani küpeleme işlemlerini hem de hayvanlarda görülen Bakanlığımızca belirtilmiş olan ihbar-i mecburi ve salgın hastalıklara karşı mücadele olarak aşılama çalışmaları yaptıklarını ifade etti. TİLDEM aynı zamanda kayıt altına alınan ve bulaşıcı hastalıklar yönünden mücadelesi yapılmış yani aşılama işlemleri tamamlanmış hayvanların nakilleri esnasında da kontrol işlemlerinin Müdürlüğü çalışmaları arasında yer aldığını da sözlerine ekledi.

Yetiştirici Yılmaz YILDIZ ise 340 küçükbaş ve 70 büyükbaş olmak üzere toplam 410 adet hayvanı bulunduğunu söyleyerek; devletin verdiği imkânları kullandıklarını ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan halk elinde ıslah ve genç çiftçi projelerinden faydalandıklarını belirtti. Hayvancılık yapmak isteyenlere devletin güzel imkânlar sunduğunu vurgulayan YILDIZ; İl Müdürlüğü personellerine  yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arıcılık Çalıştayı DüzenlendiÖnceki Haber

Arıcılık Çalıştayı Düzenlendi

Arıcılar kovan desteklemelerini bekliyorSonraki Haber

Arıcılar kovan desteklemelerini bekliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar