Şekerbank

Koyun-Keçi Desteği Tespit Çalışmaları Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koyun-Keçi Desteği Tespit Çalışmaları Sürüyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanmakta olan Hayvancılık Desteklemeleri kapsamında Büyükorhan İlçesinde koyun-keçi desteklemesi tespit çalışmaları devam ediyor.
Tofidass

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik desteklemelerle ilgili yaptığı açıklamada; ''Bakanlığımızın Bitkisel ve Hayvansal Üretimde bulunan üreticilerimizin desteklenmesi amacıyla;  Alan Bazlı Desteklemeler, Biyolojik ve Biyoteknolojik Mücadele Desteği, Diğer Tarımsal Amaçlı Desteklemeler ve Hayvancılık Desteklemeleri konu başlıklarında desteklemeleri bulunmaktadır. Hayvancılık Desteklemeleri başlığı altında on sekiz farklı kalemde üreticilerimize destek vermekteyiz.

2016 yılında koyun-keçi yetiştiriciliği yapan üreticilerimize hayvan başına 22 TL/baş destekleme ödemesi yapılmaktadır. Yine elde edilen koyun-keçi sütü için  0,2 TL/lt üretici desteklemesi ödemesi bulunmaktadır.

Özellikle İlimiz dağ ilçelerindeki küçük aile işletmelerinin korunması ve küçükbaş hayvancılığın sürdürülebilir olması en büyük hedefimizdir"  dedi.

Büyükorhan İlçesinde toplam 30 bin küçükbaş hayvan bulunmaktadır.

Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal da yaptığı açıklamada "Büyükorhan İlçemizde, 18 000 koyun, 12 000 keçi olmak üzere toplam 30 000 küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği küçük aile işletmeleri tarafından yapılmaktadır.

Özellikle keçi yetiştiricilerimiz köy dışındaki arazilerinde kışlak olarak adlandırdığımız ağıllarda faaliyetlerini sürdürmektedirler. Yetiştiricilerimizin tamamına yakını kendi sürülerinde çobanlık yapmaktadır.

2015 yılında küçükbaş hayvan yetiştiricilerimize Anaç Koyun-Keçi Desteklemesi kapsamında 18 454 adet küçükbaş hayvan üzerinden 369.080,00 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. İlçemizde 2015 yılında düzenlenen 10 farklı "Sürü Yönetimi " eğitimine katılan 243 üreticimiz kursları başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır. " dedi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cevizde Aşılama Çalışmaları GerçekleştirildiÖnceki Haber

Cevizde Aşılama Çalışmaları Gerçekleştir...

Samsun çaçanın merkezi olduSonraki Haber

Samsun çaçanın merkezi oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar