Şekerbank

Konsept Tarım’dan yerli teknoloji ile tarımda su tasarrufuna katkı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konsept Tarım’dan yerli teknoloji ile tarımda su tasarrufuna katkı

Tarım, turizm ve gayrimenkul alanındaki faaliyetleriyle adından söz ettiren API Group’a ait Konsept Tarım, yerli ürünün sürdürülebilir geleceği için teknolojik yatırımlarına devam ediyor. 10 milyon metrekare ile Türkiye’deki en büyük ceviz bahçelerine sahip olan şirket, GPS dikim tekniği, damla sulama ve drone ile ilaçlama gibi tekniklerle teknolojiyi tarıma entegre ederken yerli mühendislik gücünü kullanıyor.

Türkiye’nin en büyük ceviz bahçelerine sahip olan API Group’a ait Konsept Tarım, tarımda su tasarrufunu sağlamak için teknolojinin tüm imkânlarından faydalanıyor. Kurulduğu günden bu yana doğaya saygılı, sürdürülebilir anlayışıyla üretim yapan Konsept Tarım, GPS dikim tekniği, damla sulama ve drone ile ilaçlama gibi tekniklerle tarım yapıyor; sadece damla sulama sistemleriyle yüzde 50-65 arasında su tasarrufu sağlıyor.

“Teknolojiyi tarıma entegre ediyor; suyun her damlasını takip ediyoruz”

Tarımın geleceğinin su kaynaklarının kullanımına bağlı olduğu bilinciyle tarım alanlarında özellikle suyun tasarruflu kullanımına ilişkin hareket ettiklerini vurgulayan API Group ve Konsept Tarım CEO’su Alper Apaydın, “Türkiye’de tüketilen suyun yüzde 70’inden fazlası tarımsal üretimde kullanılıyor. Bu nedenle tarım alanlarında suyun modern sistemlerle kullanılması konusunda yapılan çalışmalar artırılıyor ancak buna rağmen ‘vahşi sulama’ oranı halen çok yüksek. Biz Konsept Tarım olarak, teknolojiyi tarıma entegre ediyor ve yerli mühendislik gücünü kullanarak suyun her damlasını takip edecek sistemlerle büyümeye devam ediyoruz.” dedi. 

Tarımın verimli ve sürdürülebilir olması için teknoloji kullanımının şart olduğunu dile getiren Apaydın “Araziyi hazırlarken kullandığımız GPS teknolojisi suyun akım yönünü ayarlamamızı sağlıyor. Sulama sistemlerinin ekim alanına göre ayarlanması, gübreleme sistemlerinin dijital olarak takip edilmesi verimlilik getiriyor. Su tasarrufunu aynı zamanda su hasadı yaparak yani yağmur suyunu biriktirerek sağlıyoruz” dedi.

Teknolojide Teknokentler ile işbirliği; ziraat mühendisleri ile çiftçilere eğitim

Drone ile ilaçlama konusunda ileri gelen üniversitelerin Teknokentleri ile ortak proje çalışmaları yürüten Konsept Tarım, yerli ürünün sürdürülebilir geleceği için fidan üretimi yapıyor; çiftçilere gübreleme, ilaçlama ve sulama ile alakalı konularda belirli dönemlerde ziraat mühendisleri ile eğitimler veriyor. Tarımda teknoloji kullanımını ile iş gücünde tasarruf sağlarken, ürünlerin dikiminden hasadına olan tüm süreçte teknolojiyi kullanarak ekili alanlarda maksimum verim ve çok daha kaliteli ürün elde ediyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mersin Büyükşehir’den Zakkum Fidesi Üreticilerine ‘Alım Garantisi’Önceki Haber

Mersin Büyükşehir’den Zakkum Fidesi Üret...

Nergis, “Kayseri Şeker Yoluna Büyüyerek Devam Edecek”Sonraki Haber

Nergis, “Kayseri Şeker Yoluna Büyüyerek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar