Şekerbank

Kızı oltayla tutuyor annesi pişirip satıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kızı oltayla tutuyor annesi pişirip satıyor
Balıkesir'in kırsal mahallesinde 4 yıl önce balık lokantası açan anne ve kızı, yakaladıkları balıkları pişirip müşterilerine sunuyor.
Tofidass

Sındırgı ilçesinde yaklaşık 4 yıl önce açılan balık lokantasında annenin pişirip sattığı balıkları, kızı oltayla barajdan yakalıyor.

İlçenin kırsal mahallelerinden Çaygören'de oturan Ayşe Serdengeçti (50) ve kızı Tuba Kahveci (35), yaklaşık 4 yıl önce iki katlı evlerinin altını küçük bir balık lokantasına dönüştürdü.

Çaygören Barajı manzaralı lokantada ilk dönemlerde balıkçılardan aldıkları sazanları pişirip satan anne ve kız, bir süre sonra girdi maliyetlerini azaltma adına kendi balıklarını tutmaya başladı.

Anne Serdengeçti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lokantanın baraj manzaralı olmasının büyük avantaj sağladığını belirterek, günlük avladıkları balıkların tazeliği nedeniyle müşterileri tarafından çok beğenildiğini söyledi.

Balığın yakalanmasından pişirilip müşteriye sunulmasına kadar her aşamasının kendi ellerinden geçtiğini anlatan Serdengeçti, şunları kaydetti:

"Balıkları Çaygören Barajı'ndan kızım Tuba tutuyor. Kızım baraj kıyısına kamp kuruyor, genellikle de sazan yakalıyor. Sinek oltasıyla küçük farklı türlerde balıklar da avlıyor. Bazen 3 kiloluk, bazen 5 kiloluk sazan avlıyor. Balıklar, taze taze lokantaya geliyor. Bunlar porsiyonluk oluyor ve müşterisi özel oluyor. Kızıma erkek kardeşim de yardım ediyor. Günlük tüketeceğimiz balığı bu şekilde karşılıyoruz. Biz günlük 5-10 kilogram civarında balık avlıyoruz, bu da yetiyor. Bazı günler iki kilogramda kalıyoruz ve müşterimize bu kadar sunabiliyoruz. Yani baraj bize ne verirse o gün onu ikram ediyoruz. İhtiyaçtan fazlasını avlamıyoruz, bazen de yakaladığımızın üzerinde talebi karşılayamıyoruz. Olursa bazen isteyen müşterilerimize çiğ balık veriyoruz."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Binbir Derde Deva Muşmula Çayı!Önceki Haber

Binbir Derde Deva Muşmula Çayı!

Arı çobanları geliyorSonraki Haber

Arı çobanları geliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar