Şekerbank

Kılıçdaroğlu: Sudan’da araziyi niye kiraladın arkadaş, niye kiraladın?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Muğla Büyükşehir Belediyesinin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada hükumetin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi.
Tofidass

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Muğla Büyükşehir Belediyesinin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada hükumetin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi. 

Toplu açılışı töreninde yaptığı konuşmada Kemal Kıçıldaroğlu; 

"Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın durumu hiç iç açıcı değil, özellikle çiftçilerimizin durumu. Mazot almış başını gidiyor, enflasyon almış başını gidiyor, dışarıdan nohut, mercimek getiriyorlar sıfır gümrükle. Kendi vatandaşıyla, kendi çiftçisiyle rekabet eden bir siyasi anlayış şu anda iktidarda. Bizim vatandaş kazanmasın, efendim başka ülkelerin vatandaşı kazansın diye mücadele ediyorlar. Gittiler ta Sudan’da binlerce dönüm arazi kiraladılar, orada kanola ekiyorlar sanki Türkiye’de arazi yok, bütün araziler dolu, her yer ekiliyor yer bulamadılar Sudan’a gittiler. Şimdi ben o AK Parti’nin başında oturan zata sormak istiyorum, sen Sudan’da araziyi niye kiraladın arkadaş, niye kiraladın? Bu ülkede çiftçi mi yoktu, bu ülkede traktör mü yoktu, bu ülkede toprak mı yoktu, bu ülkede tohum mu yoktu? Her şey vardı niye gittin orada sen arazi kiraladın, o ürünlerine yapacaksın? Türkiye’ye getireceksin. Kiminle rekabet edeceksin? Kendi çiftçinle rekabet edeceksin. Bir devlet düşünün, bir hükümet düşünün dışarıda üretecek getirecek kendi ülkesinde vatandaşıyla rekabet edecek. Buna karşı kim çıkıyor? Biz çıkıyoruz. Buna karşı kim mücadele ediyor? Biz mücadele ediyoruz. Kim çiftçinin hakkını savunuyor? Biz savunuyoruz. Kim emeklinin hakkını savunuyor? Biz savunuyoruz. Düne kadar ağızlarına taşeron işçisi lafını bile almazlardı. Taşeron işçisinin derdini bile bilmezlerdi. Dedik, dedik, dedik o Mısır’daki sağır sultan duydu nihayet bunlar da duydular. Efendim taşeron işçisinin derdini çözeceğiz. Çözeceksin kardeşim çözeceksin, sonuna kadar takip edeceğim sonuna kadar!

Ve şunu yapacağız. Şimdi bizim bütün Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza söyledik, kırsalda çiftçinin durumu iyi değil, ürününü sen satın alacaksın kardeşim. Ürününü alacaksın çiftçiye destek olacaksın. Çiçek mi ekiyor sen alacaksın, yağ mı sen alacaksın, fidan mı sen alacaksın. Çiftçi rahat edecek. Böylece kentliyle çiftçi arasında, kentliyle yani kırsalda yaşayan vatandaş arasında sağlıklı bir gelir paylaşımı olmuş olacak. Köylü de rahat edecek, şehirli de rahat edecek. Kim kazanacak? Belediye kazanacak, çiftçi kazanacak, kentte oturan vatandaş kazanacak. Bu işin kaybedeni yok. Peki böyle yapmasa kim kazanır? Yandaş kazanır herkes kaybeder. Biz ne dedik? Bizim için aslolan vatandaştır yandaş değildir dedik.

O nedenle bütün Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza söyledik, dedik ki kırsalla ilişki kuracaksınız, kooperatiflerle işbirliği yapacaksınız, ürününü alacaksınız hem köylü rahat edecek, hem şehirli rahat edecek. Dolayısıyla biz gelir dağılımını da olabildiğince güzel bir şekilde hayata geçirmeye çalışacağız." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Yaştaki Hayvanlar İçin Af Çıktı Son Gün 31 Aralık!Önceki Haber

Her Yaştaki Hayvanlar İçin Af Çıktı Son...

Tarlasına Kurduğu Güneş Enerjisi İle Elektrik Üretecek: Buğday Yerine Güneş EktikSonraki Haber

Tarlasına Kurduğu Güneş Enerjisi İle Ele...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar