Şekerbank

Kıl Keçisi Tekelik Oğlaklar Sahiplerine Teslim Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kıl Keçisi Tekelik Oğlaklar Sahiplerine Teslim Edildi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2009 yılında uygulanmaya başlanan "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi" 2010 yılından itibaren Muğla'nında içerisinde bulunduğu 40 ilde bu proje uygulanmaktadır.
Tofidass

​Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2009 yılında uygulanmaya başlanan "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi" 2010 yılından itibaren Muğla'nında içerisinde bulunduğu 40 ilde bu proje uygulanmaktadır. 2010-2013 yıllarında Muğla'da 160 adet Saneen keçi ırkı teke dağıtılmıştır. 2014 yılında 124 adet kıl keçisi tekelik oğlak dağıtımı yapılmıştır.

2015 yılını kapsayan kısmında 92 adet kıl keçisi tekelik oğlak dağıtımı için, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Kamil Köten, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Bakanlık Baş Müfettişlerinden Bekir Gürhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özkan Şahin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcıları Enver Aydın ve Muhammed Sevinç, Şube Müdürleri, tenik personel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Hüseyin Kışla açılış konuşmasını yaptıktan sonra, İl Müdürü Nazif Ekici yaptığı konuşmada yetiştiricilerin her zaman yanında olduğunu ve İl Müdürlüğü olarak her zaman destekleyeceklerini ifade etti.

Muğla Valisi Amir Çiçek yaptığı konuşmada; "Muğla' da hayvancılığın gelişmeye devam ettiğini, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteklemeleriyle üreticilerimizin daha elit sürülere sahip olacağını ve üreticilerin karşılaştıkları problemlerle sadece kendilerinin değil İl ve İlçe Müdürlüklerinden yardım alarak çözmeye çalışması gerektiğini ifade ederek yetiştiricilere bereketli bir yıl diledi.

Ardından Muğla Valisi Amir Çiçek temsili olarak 3 yetiştiriciye kıl keçisi tekelik oğlaklarını teslim etti. Törene katılan diğer protokol üyeleri de tekeleri sahiplerine teslim ettikten sonra misafirler ikrama davet edildi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bozanın faydalarıÖnceki Haber

Bozanın faydaları

Manavgat'ta bal üretimi yarı yarıya azaldıSonraki Haber

Manavgat'ta bal üretimi yarı yarıya azal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar