Şekerbank

Kepezli üreticilere sertifikaları törenle teslim edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kepezli üreticilere sertifikaları törenle teslim edildi
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve İŞKUR arasında imzalanan protokol gereği uygulanan "Sürü Yönetimi Elamanı Benim" ve Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında eğitim alan üreticilere sertifikaları düzenlenen törenle teslim edildi.

Sertifika törenine Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Gökhan Karaca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Şen, Kepez İlçe Müdürü Serbülent Ünal, Aksu İlçe Müdürü  Cevdet Metin, Muratpaşa İlçe Müdürü Erdem Özmen, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeliha Öztürk ile üreticiler katıldı.

Tarımda en pahalı girdinin bilgi olduğunu kaydeden İl Müdür Yardımcısı Gökhan Karaca şöyle devam etti; "Tarımda eğitim çalışmaları yıllardır daha çok Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilmekteyken son yıllarda tarımın öneminin daha çok anlaşılmasıyla birlikte tarımla ilgili tüm kesimler de bu eğitimlere katkı sağlanmaya başladı. Bugün eğitimlerini tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan üreticilerimize verilen eğitimlerin amacı genç nüfusu köyde tutarak tarıma olan ilgilerini artırmak. Gençlerimiz ahırda ya da tarlada çalışmak yerine otelde çalışmayı seçiyorlar. İşte bunun önüne geçmek için bu tür eğitimler son derece önemli. Özellikle önümüzdeki yıl hükümet programında yer alan tarımla uğraşacak gençlere 30 bin TL hibe desteği sağlanacak olması da güzel bir gelişme. Bu desteğin nasıl sağlanacağı ile ilgili detaylar önümüzdeki günlerde netleşecek" dedi.

Karaca, eğitime katılan ve başarı gösteren üreticileri tebrik ederek, katılmayan üreticilerin de katılmasının kendileri için faydalı olacağını dile getirdi.

Kepez ilçesinin tarımsal yapısı hakkında bilgi veren İlçe Müdürü Serbülent Ünal ilçenin 86 bin 211 dekar tarım arazisinde yetiştirilen ürünler ve 45 bin hayvan varlığı ile 353 milyon Türk Lirası üretim gerçekleştirildiğini kaydetti. Örtü altı üretimle 270 milyon TL gelir elde edildiğini kaydeden Ünal, "Örtü altında yetiştirilen ürünler çok çeşitlilik göstermesine karşın, birinci sırada domates, ikinci sırada kesme çiçekçilik gelmektedir. Hayvansal üretim ise 20 milyon TL'lik  pay almaktadır. Bakanlığımız destekleme politikaları kapsamında 2 bin 309  işletmemize 1 milyon 600 bin TL'lik destekleme ödemesi yapılmaktadır" diye konuştu.

Tarladan sofraya güvenilir gıda, temiz çevre ve sağlıklı toplumun öncelikli görevleri olduğunu belirten Ünal, " Buna ulaşmak için ise üreticilerin bilinçli olması önemli. Düzenlediğimiz çiftçi toplantıları ve bugün sertifika törenini gerçekleştirdiğimiz kurslar ile üreticilerimizi bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye çalışıyoruz. İlçe Müdürlüğümüz tarafından 2015 yılı içerisinde 168  çiftçi toplantısında 2 bin 558 üretici, 5 çiftçi kursunda 121 üretici, 8  demonstrasyon ise 42 olmak üzere toplam da 2bin 700 üreticimize eğitimler verildi. Bugün ise kurslara katılan 74 üreticimize belgelerini teslim edeceğiz" dedi.

Kursların düzenlenmesindeki desteklerinden dolayı ilgili kişi ve kurumlara teşekkür eden Ünal, eğitim çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Tarımın kabuk değiştirdiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp "Eğitim ve teknolojinin buluşması çok önemli. Bu eğitimler sayesinde daha kaliteli üretim amaçlanmaktadır. Edindiğiniz bilgilerin sizler için çok faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

Son 15 yıl içerisinde sadece tarımda değil birçok sektörde çok büyük atılımlar olduğunu belirten Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek şunları söyledi; "Son 15 yıl içerisinde sadece tarımda değil birçok sektörde çok büyük atılımlar oldu. 80'li yıllarda 12 milyar dolar olan ihracatımız şimdi 160 milyar dolara ulaştı. Bu eğitimler sadece Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sahip çıkmamış odalarımız, birliklerimiz, iş-kur ve belediyelerimiz sahip çıkmış, bu güzel tabloyu görünce 2023 yılında 500 milyar olan hedefimize daha kolay ulaşacağımıza inanıyorum. Bu eğitimlerin düzenlemesinde emeği geçen herkesi ve katılan üreticilerimizi tebrik ediyorum".

Tören, eğitimlerde başarılı olan üreticilere sertifikalarının teslim edilmlesiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İpekböceği Projesi Kapsamında Üretilen Ürünlerin Sergisi YapıldıÖnceki Haber

İpekböceği Projesi Kapsamında Üretilen Ü...

Iğdır'da kış ortasında pamuk hasadıSonraki Haber

Iğdır'da kış ortasında pamuk hasadı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar