Şekerbank

Kentsel Tarım İçin Akmerkez Ve Özyeğin Üniversitesi Gastronomi Öğrencileri Kolları Sıvadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kentsel Tarım İçin Akmerkez Ve Özyeğin Üniversitesi Gastronomi Öğrencileri Kolları Sıvadı
Gökdelenlerin ve yüksek katlı binaların hızla arttığı mega kentte sağlıklı gıda üretimi ve tarımın mümkün olduğunu ispatlayan Akmerkez’in Terasta Tarım projesi, şimdi de geleceğin şefleriyle buluşuyor.
Tofidass

Gökdelenlerin ve yüksek katlı binaların hızla arttığı mega kentte sağlıklı gıda üretimi ve tarımın mümkün olduğunu ispatlayan Akmerkez’in Terasta Tarım projesi, şimdi de geleceğin şefleriyle buluşuyor. Özyeğin Üniversitesi Gastronomi Bölümü ve Le Cordon Bleu sertifika öğrencileri; “Geleceğin Şefleri, Şehrin Ortasında Tarımla Buluşuyor!’ projesi kapsamında Akmerkez modellemesiyle alacakları teorik ve uygulamalı permakültür eğitimi ile okullarında bir kent bahçesi oluşturmayı öğrenecek.

İstanbullulara, kentte tarımın mümkün olduğunu anlatan ve gıda farkındalığı yaratmakta rol oynayan Akmerkez, bu projesini şimdi de gençlerin katkılarıyla büyütüyor. Özyeğin Üniversitesi ve Le Cordon Bleu’nun yetiştirdiği geleceğin şefleri, Akmerkez Terasta Tarım modellemesiyle alacakları eğitim sayesinde, toprağa dokunuyor ve aracılar olmaksızın gıdaya ulaşma ve gıdayı tanıma fırsatı buluyor. Öğrenciler Kasım ayında hayata geçirilen “Akmerkez Terasta Tarım modellemesi ile Geleceğin Şefleri, Şehrin Ortasında Tarımla Buluşuyor!” adlı proje ile eğitim sonunda bir kent bahçesi oluşturmak için gereken tüm bilgilere sahip olacak.

Terasta Tarım projesinin paydaşlarından EK BİÇ YE İÇ permakültür uzmanlarının gastronomi öğrencilerine vereceği; Permakültür ilkeleri, toprak, su yönetimi, bitki birlikleri, Kentte Toprağa ve Gıdaya Erişim Yöntemleri ve Yerel Üretimin Önemi konularını da içeren yoğun eğitim programı Akmerkez’de gerçekleşecek.

Kentte tarımı ve doğal gıda üretimini sağlayabilmek amacıyla sürdürülebilir tarımı destekleyen Akmerkez; Terasta Tarım Projesi’ni hayata geçirdiği 2016 yılından bu yana misafirlerine kendi sebze ve meyvesini yetiştirme konusunda ilham veriyor. Doğal dengeyi koruyabilmek adına; insan sağlığına ve çevreye zarar vermeden ve kimyasal girdi kullanılmadan üretim yapmak ve farkındalık yaratmakta rol oynayan Akmerkez kendi ürünlerini yetiştirebilmek isteyen İstanbullulara da atölye ve eğitimler sunuyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Van'dan Katar'a Küçükbaş İhracatıÖnceki Haber

Van'dan Katar'a Küçükbaş İhracatı

Tarnet Tarım Panellerine Yoğun İlgiSonraki Haber

Tarnet Tarım Panellerine Yoğun İlgi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar