Şekerbank

Tarnet Tarım Panellerine Yoğun İlgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarnet Tarım Panellerine Yoğun İlgi
Tofidass

2. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı kapsamında Tarnet tarafından düzenlenen "Geleceğin Tarımı ve Tarımda Verimlilik" ve “Geleceğin Mesleği Tarım” panelleri yoğun katılımla gerçekleştirildi.  “Tarımda Verimlilik” konulu ilk panelde, Tarım Kooperatifçiliği’nin dijitalleşmesinin gelecekteki önemini Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, milli tarım teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik girişimcilik çalışmalarını İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü Deniz Tunçalp katılımcılara aktardı. Tabit Kurucu Ortağı Tülin Akın, köylerin akıllı tarımla buluşmasının gelecekteki önemini, TARMAKBİR Genel Sekreteri Selami İleri ise, tarım makinelerinin gelecekte ulaşacağı noktayı aktardı.

İikinci panel olan “Geleceğin Mesleği Tarım” da ise; Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Behiç Tekin, kentleşmeden kaynaklanan kayıpların verimlilik ve teknoloji ile karşılanabileceğine vurgu yaparken, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Ufuk Türker ise; tarımdaki değişkenliklerin bilgi teknolojilerinin gelişmesiyle takip edildiğinde, üretimi kolaylaştıran, maliyeti düşüren ve yeni pazarlarla buluşan bir ekosistemi besleyeceğine dikkat çekti.

Diğer panelistlerden Tarım Danışmanı Tanfer Dinler, genç çiftçilerimizin küçük bir destekle nobele aday işler çıkarabileceğini, gençlerin teknolojiye yatkınlıklarının tarımdaki başarılarının temelini oluşturacağını belirtirken, tarla.io CEO’su Kerem Erikçi ise tarım ekosisteminde bilgi üreten kurumlar artıkça daha sağlıklı optimizasyonlar yapılacağını ve gelecekte gençler için tarım sektörünün daha değerli bir noktaya ulaşacağını ifade etti.

“Tarım Teknolojileri Yoğun İlgi Gördü”

Tarnet’in Tarım Teknolojilerinde başlattığı yeni Ar-Ge projeleri fuar boyunca yoğun ilgi gördü. Tarım teknolojilerindeki yeni gelişmelerin takipçisi olan Tarnet, tarımda katma değer üretme hedefindeki tüm kişi ve kurumları fuardaki standında ağırladı. Tarnet standını, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Tarım ve Orman bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum gezdi, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Dr. Hasan Doğan ve Genel Müdür Huzeyfe Yılmaz’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kentsel Tarım İçin Akmerkez Ve Özyeğin Üniversitesi Gastronomi Öğrencileri Kolları SıvadıÖnceki Haber

Kentsel Tarım İçin Akmerkez Ve Özyeğin Ü...

Batman’da Ürün Bazlı Gıda Denetimleri Devam EdiyorSonraki Haber

Batman’da Ürün Bazlı Gıda Denetimleri De...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar