Şekerbank

Kayseri Şeker Pancar Ekim Töreni Şarkışla Gümüştepe’de Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayseri Şeker Pancar Ekim Töreni Şarkışla Gümüştepe’de Yapıldı
Tofidass

Kayseri Şeker tarafından 63 ncü kampanya döneminde düzenlenen pancar ekim törenlerinin Şarkışla Bölgesi ekimlerine Gümüştepe köyünde başlandı.

Gümüştepe Köyü Pancar ekicilerinden Birol Bingöl’ün tarlasında yapılan Pancar ekim törenine Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Belediye Başkanı A.Turgay Oğuz, Gürçayır Belediye Başkanı Osman Özkan, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyelerinden Nizamettin Çatak, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Halis Lektemur, Bölgedeki sulama Kooperatif Yöneticileri, Muhtarlar ve Pancar çiftçileri katıldılar.

Pancar tohumlarının toprakla buluşması esnasında konuşan Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş; Önemli bir coğrafyadayız. Bizim sadık yârimiz kara topraktır diyen Aşık Veysellin memleketindeyiz. Şeker pancarı bizim bölgemizde özellikle çiftçi kardeşlerimizin en önemli gelir kaynaklarından bir tanesi özellikle modern tarımla birlikte hakikaten verim anlamında geçmişe kıyasla çok fazla bir getirinin olduğunu gözlemliyoruz.

Belediye Başkanı A.Turgay Oğuz, Şeker pancarı Şarkışla'mız için çok önemli bir üründür. Bu ürünün değerlendirilmesi hususunda Kayseri Şeker’in şu ana kadar göstermiş olduğu çiftçimize yaklaşımı gerçekten çok önemli ve çok taktire şayandır. Çiftçilerimiz ürünlerinin paralarını,desteklemelerini zamanın da alıyor. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Aslında bütün tarımsal ürünlerimiz de aynı mantalitenin aynı anlayışın hem üretici hem bunları alan kurumlar açısından değerlendirilmesi gerekir. Yani bu model diğer ürünler için de yapıldığı zaman inanıyorum ki çiftçimiz en üst seviyede kazanç sağlayacak bunun neticesinde de ülkemize büyük bir girdi olacaktır. O yüzden ben Kayseri Şeker Fabrikalarının bu güzel faaliyetlerinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum.

Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay; Köy halkımız sabahın erken saatlerinde hep birlikte buraya toplanmış durumdalar. Tabi burada Kaymakamımız, Belediye Başkanlarımız, Şarkışla’dan, Gürçayır’dan, Altınyayla’dan çevre köylerden de katılan çiftçilerimiz Sulama birliği başkanlarımız var. Ben buradaki manzaradan oldukça duygulandığım için oldukça memnunum. Burada tam bir çifçinin bayram günü. İnşallah hocamızın da duasıyla Cenab-ı Allahın Rahmeti, bereketiyle tohumu toprağa vereceğiz.

Çiftçinin işi zor, meşakkatli, sıkıntılı bundan 1 ay öce ekenlerin maalesef pancarları çıkmasına rağmen pek çok yerleri soğuk vurdu. Kum fırtınasından etkilendi zarar gördü. Erken ekiyor soğuktan etkileniyor, geç ekiyor kuraklıktan etkileniyor. Tabiat şartlarıyla çiftçi sürekli mücadele etmek zorunda. Kolay değil meşakkatli bir iş Ama Allahtan ümidimizi kesmeden rahmeti bereketi cenabı Allah’tan bekleyerek, her zaman bu işi hep beraber işimizi yapmak durumundayız. Onun için bu iş bu kadar anlamlı değerlidir. İnsanlar el emeği alın teriyle helalinden kazanmak için bu uygulamayı bu işi yapıyorlar. İnsanlığın en eski mesleği çiftçilik. Şuanda en değerli meslek bunun önemine inanıp biz de hem çiftçimizin işine bir maddi manevi katkı sağlayabilmek için, hep birlikte bu törenleri icra ediyoruz.

Şimdi Gümüştepe köyünde bu kadar insanın böyle toplanarak bu işe güç vermesi, omuz vermesi gerçekten ne kadar doğru bir iş yaptığımızın bir göstergesi oldu. Muhtarımız başta olmak üzere, Belediye Başkanımız , bütün çiftçilerimize köy halkına hepsine şükranlarımı sunuyorum. Allah işlerini kolay getirsin. Ürünlerini bereketli eylesin. afetinden ,afetlerinden muhafaza eylesin. İnşallah namerde de merde de bu çiftçiyi muhtaç etmesin. Allah hayırlı uğurlu eylesin. Hem ülkemiz için hem çiftçimiz için birliğimizi bütünlüğümüzü Cenab-ı Allah bozmasın.

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Halis Lektemur; Yaklaşık 30 -35 yıldır bu işin içerisindeyim. Çiftçilikle geçiniyorum. Bu köyde Pancar ve Hayvancılıkla geçinen bir köydür. Pancara rağbet oldukça artmakta. Çiftçilerimiz her ay maaş alır gibi, avans alıyor.Buranın geçimi tamamen şeker pancarı ve hayvancılık .En birinci öncelikli ürün Şeker pancarı. Artık buradaki memurlar bile şeker pancarı ekmek istiyor dedi.

Gümüştepe köyü çiftçilerinden Birol Güngör; Yaklaşık 45 yıldır pancar tarımının içindeyim. pancar tarımına rağbet çok güzel. Geçen yıl iklimden kaynaklana ürün kaybı yaşadık. Bu yıl sudan kaynaklanan yine yaşayacağız. Barajımızın doluluk oranı az miktarda. Allah yardımcımız olsun İnşallah iyi olur diyoruz. Geçen yıl polar oranlarımızda bazı tohumlardan kaynaklı düşüş yasadık. Bazıları da çok yüksek seviyedeydi. 21 22 seviyesindeydi. Ortalamamda 18 – 19 civarlarındaydı. Biz kendimizi artık Devlet memuru gibi hissetmeye başladık. Başkanımız sağ olsun. Kışın Başkanımızla görüştüm. Ne istiyorsun Birol dedi. Başkanım benim artık benim sizden isteyeceğim hiçbir şey yok. Artık bundan sorası Allah’ın takdirine kalmış bir şey sağ olsun Başkanımız elinden geleni fazlasıyla yapıyor. Geçen mesaj geldi telefonuma artık avanslarımızın, her şeyin tarihi belli oldu. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Pancar çiftçisi şuanda çok mükemmel. çiftçisine fabrikasına sahip çıkan bir Başkan var Allah ondan razı olsun.

Verilen çiftçi eğitim seminerlerine uygun olarak ekim yapıldığında verim çok daha iyi oldu polar oranları çok daha yüksek çıktı eğitimlerden ve bize verilen değerden çok memnunuz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal İşletme Danışmanları Çiftçinin YanındaÖnceki Haber

Tarımsal İşletme Danışmanları Çiftçinin...

Gümüşhane 7 yıl sonra kayısı yiyecekSonraki Haber

Gümüşhane 7 yıl sonra kayısı yiyecek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar