Şekerbank

Kayısının Değerlendirilmesi Masaya Yatırıldı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayısının Değerlendirilmesi Masaya Yatırıldı.
0
Tofidass

Kayısıda Verimliliğin ve Katma Değerin Artırılması konulu toplantı Fırat Kalkınma Ajansında yapıldı.

Toplantıya, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sayın Adnan DEMİR, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut ÖZTOP, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali SELVİ, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Ercan TURAN, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel ÖZBEY, TARSİM Bölge Müdürü Bünyamin KADAK, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi ÇİÇEK, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin GÜNCİ, Oda temsilcileri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elamanları ve Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli teknik elamanlar katıldı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sayın Adnan DEMİR toplantının anlam ve önemini belirten açılış konuşmalarının ardından moderatörlük yaparak, katılımcı konu uzmanlarına projelerini anlatmak üzere söz hakkı verdi. İl Müdürümüz Sayın Ali SELVİ konuşmalarına Malatya’da 18-19 Kasım 2014 tarihinde yapılan Kayısı Çalıştayı sonuç bildirgesi hakkında açıklamalarda bulunarak; depolamada sıkıntıların önüne geçmek için lisanslı depoculuk projesinin hayata geçirilmesi, özellikle düşük kalitedeki ürünlerin değerlendirilebilmesi için meyve suyu ve konsantre işleme tesislerinin kurulması, yaş kayısı satışında soğuk zincirin sağlanması, organik meyve yetiştiriciliğinin gelişimi ve yaygınlaşması için yeni projelerin hazırlanması ve çalışmaların hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Ercan TURAN ise, kayısı ile ilgili çalışan tüm kurumlarda bir yorgunluk olduğunu, belediye olarak Lisanlı Depoculuk projesinin hazırlandığını ve konsantre meyve suyu fabrikası için yer ve projenin hazır olduğunu, maddi destek bulmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Ticaret Borsası Başkanı Sayın Gürsel ÖZBEY, kükürt problemini çözmek üzere yeni sistemler geliştirilmesi gerektiğini ve yeni hizmet binası ile satış salonlarının oluşturulacağını söyledi.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Sayın Fevzi ÇİÇEK’de, depolama öncesinde çiftçi düzeyinde meyve sınıflandırılması (kalibrasyon) yapılabilmesi için selektör makinelerinin alımına ihtiyaç olduğunu ve Malatya don haritasının çıkarılarak yetiştiricilik alanlarının taranması gerektiğini söyledi.

Ayrıca katılımcılar, çekirdek çıkartma makinesine ve ilaç hazırlama odalarının yapılması için DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca destek verilmesini istediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kene Mücadelesi ve Korunma YollarıÖnceki Haber

Kene Mücadelesi ve Korunma Yolları

Ramazan Ayında Gıda İşyerleri Denetimler ArtırıldıSonraki Haber

Ramazan Ayında Gıda İşyerleri Denetimler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar