Şekerbank

Karatuş Merası Islah Ediliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karatuş Merası Islah Ediliyor
KARATUŞ MERASI ISLAH EDİLİYOR
Tofidass

Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, il genelindeki mera ıslah çalışmalarını sürdürüyor.
430 bin hektar mera alanının bulunduğu Erzincan’da tespit tahdit ve tahsis çalışmaları sürdürülürken diğer taraftan da mera ıslah çalışmalarına ağırlık veriliyor. Mera ıslah çalışmaları Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü elemanları tarafından sürdürülüyor.
Mera ıslah çalışmalarını yerinde inceleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yılmaz demecinde "Projede toplam 4839 dekar meranın ıslahı devam etmektedir. Proje kapsamında 2015 yılı ilkbahar döneminde 12.000 kg. , Sonbahar döneminde ise 20.000 kg gübrenin meralara dağıtılması planlanmaktadır. Yine Karatuş Köyündeki mera alanlarını kaplayan, hayvanların otlamasını engelleyen çalı ve dikenli bitkilerin temizlenmesi işlemleri yapılarak birim alandaki ot verimini arttırılarak kaliteli kam yem oluşumu sağlanmıştır" dedi.
Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz yaptığı açıklamada, Mera alanlarımızın daha verimli hale getirilerek üreticilerimizin daha karlı bir hayvancılık yapabilmelerini sağlamak gerektiğini, hayvancılığımızın en önemli sorununun kaliteli kaba yem açığı olduğu, kaliteli kaba yemin en ucuz olarak temin edildiği yerlerin çayır, mera, yayla ve kışlaklar olduğunu ifade etti. Mera, yaylak ve kışlakların bakım ve ıslahlarının yapılarak verimliliklerinin artırılması, Korunması ve yem bitkileri ekilişlerinin artırılarak kaliteli kaba yem açığının giderilmesi gerektiği, Uygulanan mera ıslah projeleri ile mevcut meralarımızın otlatma kapasitelerinin artırılacağı bu Projenin çok isabetli ve başarılı olduğunu, çiftçilerin projeye sahip çıkmasını ve hayvancılığa daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Islah süresince köylünün kaba yem ihtiyacının giderilmesi kapsamında ise köylülere yem bitkisi tohumluğu dağıtıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçinin Biber Ve Patlıcan Fidelerini Telef EttilerÖnceki Haber

Çiftçinin Biber Ve Patlıcan Fidelerini T...

Kadın Çifçiler Tarımsal Yeniliklerle BuluşuyorSonraki Haber

Kadın Çifçiler Tarımsal Yeniliklerle Bul...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar