Şekerbank

Karaburun'a bir balık çiftliği vizesi daha...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaburun'a bir balık çiftliği vizesi daha...
İzmir'in Karaburun İlçesi'nde ekolojik yaşamı tehdit eden RES'lere ve balık çiftliklerine karşı mücadele sürerken, İzmir Valiliği tarafından halkın karşı çıktığı projelere vize verilerek ÇED süreçleri başlatılmaya devam ediyor.
Tofidass

Karabarun'un Sıcağıbükü mevkiinde İskandil Balık Üretimi Gıda Turizm Tic. ve San. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan 300 Ton Kapasiteli Çipura ve Levrek Yetiştirme Tesisi alanı için valilik tarafından ÇED süreci başlatıldı.

VALİLİKTEN ÇED VİZESİ

İzmir Valiliği Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada projenin valilik tarafından uygun bulunduğu belirtilerek, "İzmir Karaburun ilçesi Sıcağıbükü mevkiindeki İskandil Balık Üretimi Gıda Turizm Tic. ve San. Ltd. Şti. tarafıdan yapılması planlanan 300 Ton/Yıl Kapasiteli Çipura/Levrek Yetiştirme Tesisi Alan ve Kafes Çapı Artırımı projesi ile ilgili olarak İZMİR Valiliğimize sunulan dosyayı PTD Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır.İlgililere ve kamuoyuna duyurulur" açıklaması yapıldı.

BALIK ÇİFTLİKLERİNİN DOĞAYA ETKİLERİ

Karaburun halkı ise balık çiftliklerine karşı mücadelesini sürdürüp ÇED toplantılarına karşı eylemler düzenliyor. Balık çiftlikleri doğal yaşam popülasyonuna olumsuz etkileriyle biliniyor. Balık çiftliklerinde kullanılan kimyasal maddeler insan sağlığını da olumsuz bir şekilde etkiliyor. Kullanılan kimyasal maddelerin balıkların genetik yapısına olumsuz etkileri olduğu belirtiliyor. Uzmanlar ise balık çiftliklerinin kimyasal atıklarının çevreyi ve ekolojik hayatı olumsuz etkilemesinden dolayı organik olarak değerlendirilemeyeceğini belirtiliyorlar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ARICILARA 'ARI SÜTÜ EĞİTİMİ' VERİLDİÖnceki Haber

ARICILARA 'ARI SÜTÜ EĞİTİMİ' VERİLDİ

Et fiyatlarındaki yükseliş için Meclis Araştırması istendiSonraki Haber

Et fiyatlarındaki yükseliş için Meclis A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar