Şekerbank

Kantinciler Gıda Güvenilirliği ve Hijyen Konusunda Bilgilendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kantinciler Gıda Güvenilirliği ve Hijyen Konusunda Bilgilendirildi
Antalya'da faaliyet gösteren okul kantinlerine yönelik Hijyen ve Gıda Güvenilirliği konulu eğitim düzenlendi.
Tofidass

Antalya'da faaliyet gösteren okul kantinlerine yönelik Hijyen ve Gıda Güvenilirliği konulu eğitim düzenlendi. Eğitime Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan,  İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Özen, Antalya Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Ömer Avşar ve okul kantinleri personeli katıldı.

Açılışta konuşan il Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, çocukların sabah evlerinden ayrıldıktan sonra eve dönene kadar olan süre zarfında kendilerine emanet olduğunu ve ulaşım da dahil sağlıklı ve güvenli bir biçimde eğitim öğretim hayatlarına devam edebilmeleri için çalıştıklarını kaydetti.

Üzerlerinde büyük bir sorumluluk olduğuna işaret eden Gülay, "Antalya'da 450 bin öğrencimiz eğitim hayatına devam etmekte. Bizim için her şeyden önemlisi onların sağlıklı olmaları. Çocuklarımızın doğru beslenmesini sağlamalıyız" dedi. Kantinlerle ilgili olarak şu ana kadar önemli bir sorun yaşamadıklarını aktaran Gülay, kendilerinin başlatmış olduğu gazlı içecek satışı yapılmaması, taze meyve suyu satılması çalışmasının Türkiye'ye örnek olduğunu belirtti. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapmış olduğu rehberlikten dolayı teşekkür eden Gülay, "Özellikle rehberlik diyorum. Çünkü aslında denetimler birer eğitim. Amacımız ceza vermek değil. Asıl olan bilgi vermek eğitimler ile doğru olanı benimsetmek" şeklinde konuştu.

Gıda güvenliği konusuna özel bir ilgi duyduğunu ve konuyla ilgili araştırmalar yaptığını ve konuyla ilgili iki kitap yazdığını kaydeden Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan, "Gıda konusunda güvenilir bilgiye ihtiyacımız var. Çünkü bu konuda bilgi kirliliği var. Bilinçlenmemiz ve bilinçli tercih yapmamız lazım" dedi.

Gıdalardaki taklit tağşiş ve hilelerle ilgili çarpıcı örnekler vererek katılımcıların dikkatini çeken Erdoğan, "Tükettiğimiz gıdalar önemli. Ne yiyorsak o'yuz. Hem fiziki hem ruhsal sağlığımıza etkisi var. O nedenle kantinciler olarak hassasiyet göstererek gıda satışı yapalım. Giderek hız ve haz toplumu olmaya başladık. Tatlı şeyler ve lezzet ön plana çıktı. Tatlı tüketimi bizleri bağımlı yapmakta" dedi.

En büyük insan hakkı ihlali gıdada yapılıyor diyen Erdoğan, "Ne ürettiğimizi ve ne sunduğumuz bilmek durumundayız. Sağlıksız ürünleri tüketiciye sunmak büyük bir vebal. Bunu düşünerek hareket etmeliyiz. Duyarlı ve sorumluluk sahibi olalım" şeklinde konuştu.A

Erdoğan şöyle devam etti "Çocuklarımıza sağlıklı beslenme bilincini küçük yaşlarda vermeliyiz. Sağlıklı bireyler yetiştirmeliyiz. Onlar bizim geleceğimiz. Yaşama hakkının korunması için temiz ve sağlıklı gıda tüketmemiz lazım. Avrupa Birliği sürecinde önemli mesafeler kat ettik. Ama daha mesafe var. Alt yapımızı güçlendirmeliyiz" .

Kaymakamın sunumunun ardından Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlisi Aylin Gürel tarafından "Hijyen ve Güvenli Gıda" konusunda bilgi verdi. Gürel, mikroorganizmaların bulaşma yolları, gıda kaynaklı hastalıklar, gıda zehirlenmeleri ve belirtileri, okul kantinlerine dair özel hijyen yönetmeliği, personel hijyeni, işletme hijyeni alt ve ekipman hijyeni ile gıda hazırlamada dikkat edilecek hususlarla ilgili detaylı bilgi verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay katkıları dolayısıyla Kaymakam Erdoğan'a çiçek takdim etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünyanın ilk elektronik gülüÖnceki Haber

Dünyanın ilk elektronik gülü

16 Projeye 16 Milyon Lira DestekSonraki Haber

16 Projeye 16 Milyon Lira Destek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar