Şekerbank

Kadın Girişimcilerden Mantar Üretimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Girişimcilerden Mantar Üretimi
Tofidass

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Diyarbakır'da mantar yetiştiriciliği yapılan üretim yerini ziyaret etti.

İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ile beraber İl Müdür Yardımcısı Mustafa Korkutan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Hikmet Güneş ve İdari Mali İşler Şube Müdürü Abdulkadir Karakaş, mantar yetiştiricisi Feride Ateş'in üretim yerini inceleyerek, Ateş'ten üretim yeri ve yetiştirdiği mantarlar ile ilgili bilgi aldılar.

Mantar yetiştiricisi Ziraat Yüksek Mühendisi Feride Ateş, Diyarbakır'da üretimi yok denecek kadar az olan, aynı zamanda 'Doğu Mantar'ı olarak da bilinen kültür mantarı üretimine başladıklarını söyledi.

Diyarbakır'da bir bodrum katında mantar yetiştiriciliğine başlayan Feride Ateş 'genel itibarı ile ilin hacmini Elazığ ve Antep' ten gelen mantarlar oluşturduğu için yeni üretim tesisleri ile yerel istihdam, yerel üretim, yerel pazarlama ağlarını oluşturduklarını söyledi.  Ateş, hedefimiz başta Diyarbakır olmak üzere ileriki dönemlerde bölgeye yetecek kadar üretim pörtföyümüzü genişletebilmektir. Şuan ikisi Ziraat Mühendisi 4 kişilik ekibimizle ayda yaklaşık 2 tonluk üretimle pazara hitap etmekteyiz. Ancak bu üretimi ilimiz için yetersiz görüyoruz. Uzun süreli konserve ve salamura yapımı dahil olmak üzere tesisimizi entegre tesis haline getirebilirsek; üretime yaptığımız yatırım maliyetini karşılayacağımız gibi bölgedeki mantar ihtiyacını karşılayıp, bu zor günlerde bölge halkı için de istihdam oluşturabileceğiz' dedi.

İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar; Diyarbakır'da mantar yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak ellerinden gelen desteği sunacaklarını söyleyerek mantar üreticisi Feride Ateş'in çalışmalarında başarılar diledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları Masaya YatırılıyorÖnceki Haber

Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları Masaya...

Tavuklar tavuk balıklar balık eti yemeye devam edecekSonraki Haber

Tavuklar tavuk balıklar balık eti yemeye...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar