Şekerbank

Kadın çiftçilere sertifikaları verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın çiftçilere sertifikaları verildi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıkları ve Ziraat Odaları Genel Merkezi arasında yapılan protokol...
Tofidass

Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıkları ve Ziraat Odaları Genel Merkezi arasında yapılan protokol çerçevesinde Kırıkkale'de düzenlenen kadın çiftçilere yönelik eğitim programı sona erdi.

Vali Ali Kolat, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Konferans Salonun'ndaki sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Kırıkkale deyince akla Makine Kimya Endüstrisi Kurumu ve Savunma Sanayinin geldiğini söyledi.

Kırıkkale'de tarım ve hayvancılığın gözardı edildiğini belirten Kolat, "Halbuki Kırıkkale, tarım ve hayvancılık açısından son derece önemli bir merkez. Kızılırmak gibi bir vadi de söz konusu. Dolayısıyla tarım ve hayvancılık açısından ciddi hareketlenmeler, gelişmeler ve çalışmalar var. Buna rağmen Kırıkkale bölgesi olarak tarım ve hayvancılık anlamında tam performansımızı ortaya koymuş değiliz. İnşallah bu tür organizasyonlar ve çalışmalar, bu potansiyelimizi daha da ortaya çıkaracak ümidindeyim" diye konuştu.

Törende, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.

5 gün süren ve 110 kadının katıldığı eğitimde, girişimcilik, liderlik, iklim değişikliği, toplumda cinsiyet eşitliği, kadın erkek eşitliği konusunda yasal düzenlemeler, kadına yönelik şiddet, sosyal güvenlik , ALO Gıda 174, toprak analizi, mikro kredi, üreme sağlığı ve güvenli annelik, hayvan hastalıkları gibi konular anlatıldı.

Konuşmaların ardından 110 kadına sertifikaları verildi.

Öte yandan, kentte bahçelerine "Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi" (TARBİL) kapsamında Zirai Gözlem Meteoroloji Yer İstasyonu kurulan 7 çiftçiye tablet bilgisayar hediye edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sürü Yönetimi Elemanı Benim ProjesiÖnceki Haber

Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi

Hanönü'de büyükbaş hayvanlara şap aşısıSonraki Haber

Hanönü'de büyükbaş hayvanlara şap aşısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar