Şekerbank

Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Tarla Gününde Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Tarla Gününde Buluştu
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık ​Bakanlığının "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı kapsamında 2015 yılında , 2016 yılı için Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü ve Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü  işbirliği ile "Çörekotu yetiştiriciliği" projesi yapıldı. Eskişehir'e ayrılan ödenekle Proje sahibi çiftçilere Çörekotu yetiştiriciliği için sulama sistemi boruları hibe olarak verildi. Bu projeyle kadın çitçilerin yeni bir ürün yetiştiriciliği ile buluşması ve bölgede yaygınlaştırılması hadeflenmiştir.

Proje kapsamında, İnönü İlçesinin Oklubalı Mahallesinde 1 dekar ve İnönü İlçe Merkezinde 1 dekar olmak üzere toplam 2 dekar alanda (demonstrasyon) şeklinde Çörekotu ekilişi yapılmıştır. Nisan 2016 tarihinde ekilişi yapılan çörekotunun hasat ayı olan temmuz ayı sonuna  kadar İl Müdürlüğü ve Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanları tarafından takibi ve denetimi yapılmıştır. Yetiştiriciliğinin yöreye uygun olduğu görülen çörekotunun hasatta dekara 150 kg ürün alınması beklenmektedir.

İnönü İlçesi Oklubalı Mahallesinde düzenlenen tarla gününe, İnönü  Kaymakamı Enver ÖZDERİN, İnönü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet KEPEZ, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Rıdvan AKPOLAT, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü  Müdürü Sabri ÇAKIR, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Sali FİDAN, İl Müdürlüğü Şube Müdürleri ,İlçe Müdürleri, İnönü Ziraat Odası Başkanı Ömer KOYUNOĞLU ve çok sayıda yöre çiftçisi katıldı. Tarla Gününde Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü   Müdürlüğü uzmanı ve proje sorumlusu Ziraat Mühendisi Nejla ÇALIŞKAN Çörekotunun yetiştirilmesi,kullanım alanları ve faydaları hakkında ziyaretçileri bilgilendirdikten sonra İl Müdür Yardımcısı Rıdvan AKPOLAT, Enstitüsü Müdürü Sabri ÇAKIR ve ilçe Kaymakamı Enver ÖZDERİN tarla günüyle ilgili  açıklamalarda bulundular. Daha sonra çörekotu tarlasını gezen ziyaretçiler, Çörekotunun ilgilerini çektiğini memnuniyetle belirtmişlerdir. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trabzon’da Örnek Bahçelerde İlk Fındık Hasadı YapıldıÖnceki Haber

Trabzon’da Örnek Bahçelerde İlk Fındık H...

Aman dikkat ölümlerde büyük rol oynuyorSonraki Haber

Aman dikkat ölümlerde büyük rol oynuyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar