Şekerbank

KADIN ÇİFTÇİLER SERTİFİKALARINI ALDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KADIN ÇİFTÇİLER SERTİFİKALARINI ALDI
Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirilen organizasyonla Yalovalı kadın çiftçilere sertifika verildi.
Tofidass

Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirilen organizasyonla Yalovalı kadın çiftçilere sertifika verildi.

2015 yılında uygulanmakta olan çeşitli proje etkinlikleri çerçevesinde eğitim alan yaklaşık 30 kadın çiftçiye Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü toplantı salonunda gerçekleştirilen organizasyonla sertifikaları verildi. Sertifika töreninde bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Açılış konuşmasının ardından Proje etkinlikleri slayt eşliğinde konuklara izletildi. Sertifika törenine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Görentaş, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr.Yılmaz Boz, Şube ve İlçe Müdürleri, Proje kapsamındaki kadın çiftçilerle, projede görevli teknik personeller katıldı.

Yalova'da kadın çiftçilerin daha iyi bir tarım için, bilgi ve yöntem sağlamak, kaynakları daha etkin yönetebilmek, yeni teknolojileri öğretmek ve uygulatmak amacıyla gerçekleştirilen, "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yenilikler ile Buluşuyor'' projesi kapsamında 2015 yılının eğitim yılı olduğunu belirten İl Müdürü Görentaş;

2016 yılında da mevcut projelerin uygulama aşamasına geçileceğini belirtti.2015 yılı Nisan ayında Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Müdürlüğünün katkılarıyla yaklaşık 30 kadın çiftçiye, bahçeden çatala gıda güvenliği, örtü altı sebze yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği, yeni tür mantar yetiştiriciliği, meyve ve sebze yetiştiriciliği gibi konularda uzmanlarca eğitimler verilmiştir. Bu eğitimlerden tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda lavanta yetiştiriciliğinin önemi vurgulanmıştır. Bakanlığımıza sunulan bu projenin de uygun görülürse yetiştiriciliği konusunda kadın çiftçilerimizin de desteği ile uygulamaya başlanacağını belirtti.​

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pazar Yerlerinde Mantar DenetimiÖnceki Haber

Pazar Yerlerinde Mantar Denetimi

Hünerli Kadınlar Doğal ve Yöresel Gıdaları Pazarlama TelaşındaSonraki Haber

Hünerli Kadınlar Doğal ve Yöresel Gıdala...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar