Şekerbank

İYİ Partili Oral: Balâ’lı, Ankaralı Çiftçinin Gözyaşlarında Boğulacaksınız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Partili Oral: Balâ’lı, Ankaralı Çiftçinin Gözyaşlarında Boğulacaksınız
Tofidass

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral TBMM Genel Kurulu’nda İç Anadolu bölgesinde etkili olan kuraklık sorununu gündeme getirdi. İYİ Partili Oral Balâ ilçesine yaptıkları ziyareti örnek gösterdi.

İYİ Partili Oral’ın TBMM’de yaptığı konuşmanın öne çıkan kısımları şunlar:

Balâ’yı, Ankara’yı ve İç Anadolu’yu Kuraklık Vurmuştur

Geçtiğimiz haftalarda Ankara’nın Balâ ilçesine bir ziyarette bulundum. İl Başkanımız, ilçe başkanımız ve partililerimizle 7  köyü ziyaret ettik. Tarlalara girdik, çiftçiyle sohbet ettik. Gördük ki, yağmur oranlarının düşüklüğü ve zamanlaması çiftçiyi mağdur etmiştir, kuraklık baş göstermiştir. Ankara’nın pek çok yerinde ekinler yanmıştır. Yanmayanlar da biçerdöver giremeyecek kadar cılız kalmış durumdadır.

Çiftçi Kardeşim Gözyaşlarıyla Bana Sarıldı

Ziyaretimizde bu işlerden dertli bir çiftçi kardeşimiz bana geldi sarıldı ve çaresizlikten göz yaşlarını tutamadı.

“800 dönüm toprak ekiyorum. Gururum inciniyor. Çok zor durumdayım” diye feryat etti. “Sulama masraflarını karşılayamıyorum. Ekili araziye otlatmaya hayvanları sokmak zorunda kaldım. Bari hayvanlar aç kalmasın” dedi. Çiftçinin göz yaşlarına boğulmasına sebep olanlar utanır mı acaba? Ben hiç sanmıyorum. Göz yaşı dökmeyi bırakın “aç varsa doyurun” diyecek bir kayıtsızlığa erişmiş durumdadırlar. İlk sandıkta çiftçinin gözyaşlarında ve oy kullandıkları sandıkta boğulacaksınız!

Kuraklık Afet İlan Edilmelidir

Bala ve çevresinde çok verimli topraklar var. Tek yapılması gereken kapsamlı bir bölgesel sulama planıdır.  Bala örneğinde anlattığımız kuraklık bütün Orta Anadolu’nun içinde bulunduğu bir afettir. İktidar kuraklığı afet kapsamına alarak hareket etmelidir. GAP bitirilmeli ve GAP gibi pek çok yeni proje üretilmelidir.

Akkoşan Projesi Genişletilerek Tamamlanmalıdır

Akkoşan sulama projesini tamamlamak hayata geçirmek ve genişletmek zor mudur? Kanal İstanbul’a milyarlarca lirayı gömmeye niyetlenen iktidar Akkoşan gibi çiftçinin çaresizliğine son verecek küçük projeleri neden görmezden gelmektedir?

Ben Bala’da, Haymana’da, Polatlı’da göz yaşı döken çiftçiden yanayım. Afşar’da, Suyugüzel’de, Çiğdemli’de, Belçarsak’ta kara kara düşünen çiftçinin tarafındayım. İYİ Parti’nin tarafı belli.

Siz Katarlıların ve Doğu Türkistan’da Zulmeden Çinlilerin Tarafındasınız

Ya, Siz kimin tarafındasınız?

Ben söyleyeyim: Siz Kanal İstanbul’da vatan topraklarını peşkeş çektiğiniz Katarlıların, Doğu Türkistan’da soykırım yapan Çinlilerin şirketlerinin tarafındasınız. Vallahi de billahi de millet bunu görmektedir ve size ilk sandıkta cevabını verecektir.”

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TMO, 320 Bin Ton Arpa, 400 Bin Ton Buğday İthal EdecekÖnceki Haber

TMO, 320 Bin Ton Arpa, 400 Bin Ton Buğda...

Belediyelerin İşbirliğiyle Zehirsiz Kentlere DoğruSonraki Haber

Belediyelerin İşbirliğiyle Zehirsiz Kent...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar