Şekerbank

IV.Türk Veteriner Hekimliği Kurultay'ı Antalya'da Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
IV.Türk Veteriner Hekimliği Kurultay'ı Antalya'da Başladı
Tofidass

Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi'nin düzenlediği 4.Türk Veteriner Hekimler Birliği Kurultay'ı Antalya da başladı. Kurultay'ın ilk günü açılış töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmaları gerçekleşti.

Konsey Başkanı Talat Gözet açılışta yaptığı konuşmada, Kurultayın düzenlemesinde emeği geçen tüm taraflara teşekkür etti. Gözet , bu etkinliğe zor şartlarda kısıtlı imkanlarla 1 yıla yakın bir sürede hazırlandık. İlk etapta Düzenleme Kurulu oluşturuldu ve kurultay yönergesi hazırlandı. Daha sonra konuşulacak ve ele alınacak konular belirlendi. Her bir alan için oda başkanlarımızdan birer komisyon başkanı tespit edilerek çalışmalara başlandı. Kurultay kapsamında 10 ayrı başlık belirlendi ve bu konuların komisyon raporları hazırlandı.

Her anlamda birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde, "IV.Türk Veteriner Hekimliği kurultayının" ana temasını "Güven ve Birlik İçinde; Daima İleriye" olarak belirlendi. Bu tema ile arzulanan hedeflere ulaşabilmek,başarılı olmak,güçlü durmak için birlikte hareket etmenin ve ileriyi düşünmenin önemine dikkat çekmek istedik.

3 gün sürecek etkinliğimizde amacımız Veteriner Hekimliği mesleğinin sorumluluk alanındaki konuların değişen ve gelişen dünyamızda yeniden değerlendirilerek mesleğimize yeni bir vizyon çizecek kararlar almak, çözüm önerileri üretmek olacaktır dedi.

Talat Gözet Kurultaya katılan Merkez Konseyi ve bağlı Odalara, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yönetici ve çalışanlarına, Veteriner Fakülteleri Dekan ve temsilcilerine , Veteriner Hekimlik alanında faaliyet gösteren dernek ve vakıf ve stk lara, Belediye Başkanlığı temsilcilcilerine ve tüm Veteriner Hekimlere teşekkürlerinide iletti.

Kurultayda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil , Bakan Danışmanı Prof.Dr.Yunus Kılıç, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Belgin Sarımehmetoğlu , Visad Başkan Yardımcısı Dr.Taner Öncül , TVHB Vakfı Başkanı Ali Eroğlu , Veteriner Hekimler Derneği Başkan Vekili Dr.Hüseyin Yalçın Köksal ve TDSYM Başkanı Kamil Özcan'da birer konuşma yaptılar.

Konsey Başkanı Talat Gözet'in Divan heyetini teşekkül etmesi ile birlikte kurultay gündemine geçildi sunumlar, görüşmeler başladı.

Avrupa'da Veteriner Hekimlik uygulamaları -İsviçre Örneği başlığı ile sunumunu gerçekleştiren Ahmet Şahin , Ülkemizdeki Veteriner Hekimlik mesleği ile Avrupa'daki sistemi karşılaştırarak örneklerle açıklamalar yaptı.

Daha sonra sırası ile Türk Patent Enstitütüsü temsilcisi Hakan Kızıltepe " Coğrafik İşaretlerin Ülkemiz için Önemi "

Erzurum VHO Başkanı Prof.Dr.Bülent Polat " Hayvan Islahı ve Yetiştiricilik Politikaları" ile ilgili

Şanlıurfa VHO Başkanı Abdullah Açıkgöz "Hayvan Sağlığı ve Hayvan Refahı" ile ilgili

Afyon VHO Başkanı Doç.Dr. Fatih Mehmet Birdane "Eğitim- Öğretim ve Araştırma" ile ilgili

Ankara VHO Başkanı Doç.Dr. Oytun Okan Şenel "Mesleki Örgütlenme ve Mesleki Politikalar" ile ilgili

Konya VHO adına Dr. Öğretim Görevlisi Gökhan Aslım "Mesleki Etik ve Mevzuat" ile ilgili

İzmir VHO adına Prof.Dr. Osman Yılmaz "Veteriner Halk Sağlığı ve Gıda Güvenliği" ile ilgili

Samsun VHO Başkanı Mahmut Çetinkaya "Balıkçılık ve Su Hayvanları" ile ilgili

Van VHO Başkanı Doç.Dr. Lokman Aslan'da "Çevre, Yaban Hayatı ve Sokak Hayvanları" ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.

Salonda bulunan katılımcılarda yetkililere sorularını yöneltme fırsatı buldular.

1.gün çalışma komisyonlarının oluşması ile sona erdi.

Kurultayın 2.gününde ise oluşturulan Komisyonlarda ilgili konular görüşülecek ve raporlar hazırlanacak ve bu raporlar Düzenleme Kuruluna teslim edilecek. 3.günde ise Çalışma gruplarının sunumları gerçekleşecek ve sonuç bildirgesi okunacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındık Bahçelerinde Yabancı Ot MücadelesiÖnceki Haber

Fındık Bahçelerinde Yabancı Ot Mücadeles...

Bakan Fakıbaba; “Desteklerimizi Arttıracak, Çiftçimizi Kimseye Muhtaç Etmeyeceğiz”Sonraki Haber

Bakan Fakıbaba; “Desteklerimizi Arttırac...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar