Şekerbank

Itri ve Tıbbi Bitkiler Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Itri ve Tıbbi Bitkiler Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdür Vekili İsmail GÜRBÜZ, Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz ATAŞ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yaşar ERDOĞAN, İlçe Müdürleri ve ilgili teknik elemanların katılımıyla "Itri ve Tıbbi Bitkiler Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

İl Müdür Vekili İsmail GÜRBÜZ konuşmasında; "Son yıllarda alternatif tıp, sağlıklı beslenme ve gıda özellikli etkileri nedeniyle eskiden beri var olan ve günümüzde yeniden canlanan Itri ve tıbbı bitkilerin Bakanlığımızın 2014 yılında ülke genelinde il ve ilçe müdürlükleri aracılığıyla önemli bir envanter çalışması başlatıldığı belirtildi. 2015 yılında ıtri ve tıbbi bitkiler genel bütçeden ödenek sağlamak suretiyle illerin talep ettiği bitkilerle demonstrasyon çalışmaları yapılmaya başlanmıştır. Bu kapsamda yetiştiricilik yapılacak türlere ait tohum ve fide tedarikleri bakanlığımıza bağlı Tarımsal Araştırma Enstitüleri aracılığıyla illerin yetiştiricilik için taleplerin karşılanması sağlanmaktadır. Ayrıca il ve ilçe müdürlüklerinde konu uzmanların yetiştirilmesi amacıyla eğitimler seminerler tarla ve hasat günleri düzenlenerek yetiştiricilik noktasında da önemli bir alt yapı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Bakanlığımızın ıtri ve tıbbı bitkileri yetiştiriciliği geliştirme projesi kapsamında iyi tarım uygulamalarına ve yetiştiriciliği yapılmayan türlerin denenmesine yönelik demonstrasyon çalışmalarıyla destek sağlanmaktadır. Bu projeyle bir yandan yetiştiricilik artırılırken diğer taraftan doğadan bitkilerin toplanması üzerindeki baskı azaltılacaktır. Böylece yetiştiricilikte kırsalda çok parçalı ve küçük araziye sahip yetiştiricilerin arazilerinin değerlendirmek, katma değeri ve getirisi yüksek olan bitkilerin yetiştirilerek çiftçilerimize ekonomik katkılar sağlayacaktır." dedi

İl Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Nevzat DOĞAN tarafından yapılan sunuda; İlde geçmişte yapılan çalışmalar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın bu kapsamda verdiği destekler, 2015 yılı demonstrasyon çalışmaları ve sonuçları, 2016 yılı ıtri ve tıbbi bitkiler demonstrasyon çalışmalarında Karabuğday, Kekik, Melisa (oğul otu), kimyon ve çörek otu bitkilerine ait tohum ve fideler Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlükleri tarafından ekim dikim tarihleri öncesinden tedarik edileceği bilgisi verildi. İl/İlçe Müdürlüklerince bu süre içerisinde Köyde ikamet eden, yenilikleri benimseyen ve yetiştiricilik yapan girişimci üreticilerden yol kenarlarında arazisi olan üreticilere demonstrasyon çalışmalarında öncelik verileceği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadın Çiftçiyi Eğitmek Demek, Gelecek Nesilleri Eğitmek DemektirÖnceki Haber

Kadın Çiftçiyi Eğitmek Demek, Gelecek Ne...

Kırsalda Kadın Eğitimleri BaşladıSonraki Haber

Kırsalda Kadın Eğitimleri Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar