Şekerbank

İthalatla Sorunlar Çözülseydi Şimdiye Kadar Çözülürdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İthalatla Sorunlar Çözülseydi Şimdiye Kadar Çözülürdü
CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de düzenlediği basın toplantısında iktidarın besilik hayvan ithalatı kararını ve pirinç ithalatını eleştirdi.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de düzenlediği basın toplantısında iktidarın besilik hayvan ithalatı kararını ve pirinç ithalatını eleştirdi. Doç. Dr. Gaytancıoğlu basın toplantısının son kısmında Çevre ve Şehircilik Bakanının Edirne ziyaretine değinerek “Sayın Bakan Keşan’a kadar gitmişken Saros’a da gitseydi de oranın halini görseydi. Keşan meydanındaki ağaçlara gösterdiği sözde hassasiyeti, kesilecek 10 bin ağaç için de beklerdik” dedi.

Basın toplantısında Tarım ve Orman Bakanının 26 Ekim 2019’da ‘bundan sonra gerekli olmadıkça hayvan ve et ithalatı yapılmayacak’ dediğini, aynı şeylerin birkaç gün sonra AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da tekrarlandığını hatırlatan CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu o günden sonra 200 binden fazla besilik hayvan ülkemize getirildiğini ifade etti.

Türkiye’nin son 11 yılda canlı hayvan ve et ithalatına 7 milyar dolardan fazla para verdiğini, aynı şekilde bu yıl ayçiçeği ithalatına 2 milyar dolar harcandığını belirten Doç. Dr. Gaytancıoğlu “İthalatla bir şey çözülseydi şimdiye kadar çözülürdü. Kendi çiftçimiz yerine başka ülkelerin çiftçilerine para verdikçe tarımımız geriliyor. Gittikçe artan bir şekilde dışa bağımlı oluyoruz. Sorun katlanarak büyüyor” ifadelerini kullandı.

Geçmişte yapılan et ithalatında zaman zaman sağlığa uygun olmayan durumlara rastlandığına vurgu yapan Doç. Dr. Gaytancıoğlu ucuz, sağlıklı ve güvenli olarak vatandaşlara gıda sağlamanın yolunun çiftçiyi desteklemekten geçtiğini söyledi.

Basın toplantısında gümrük vergilerinin sıfırlanarak pirinç ithalatına izin verilmesine değinen Doç. Dr. Gaytancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İpsala’nın, Bafra’nın, Terme’nin, Gönen’in ambarları pirinçle dolu iken, çiftçi ürününü satmamışken bu kararları almanın hiçbir izahı yoktur.  Hasat zamanı 4.200 liraya satılan çeltik AKP Hükûmetinin pirinçteki gümrük vergilerini sıfırlamasıyla 3.500 liraya bile alıcı bulamıyor. Marketteki pirinç fiyatlarının da düşmediği göz önüne alınırsa gümrük vergilerinin düşürülmesi sadece ithalatçıya ve ithal edilen ülke çiftçilerine yarıyor.”

Basın toplantısının sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Edirne ziyaretine değinen CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu sözlerini “Sayın Bakan Keşan Meydanındaki ağaçlar için hassasiyet göstermiş. Biz aynı hassasiyeti Saros’ta kesilen ve kesilecek binlerce ağaç için beklerdik. Sorumluluğunda olan Saros’a gidip Bakanlığının yasaları tanımadan izin verdiği, Katar aşkı için yaptırdığı doğa katliamını da görebilirdi. Doğal sit alanı olan Saros’taki katliamın birinci sorumlusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığıdır. Keşan’a gidip Saros’u, Sazlıdere’yi görmemek olmaz”  şeklinde tamamladı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bamya Çorbası Coğrafi İşaret Tescil Belgesi AldıÖnceki Haber

Bamya Çorbası Coğrafi İşaret Tescil Belg...

Başkan Akay; Kayseri Şeker Bu Sektörün GeleceğidirSonraki Haber

Başkan Akay; Kayseri Şeker Bu Sektörün G...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar