Şekerbank

İMBATKOOP Gün Sayıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İMBATKOOP Gün Sayıyor

“Üretici ile tüketici arasındaki mesafeyi kısaltma” hedefiyle kurulan ve ilk satış yerini hizmete açmak için gün sayan S.S. İmbat Üretim ve Tüketim Kooperatifi (İMBATKOOP)’nde çalışmalarda sona gelindi. Satış yerinin açılışı ile ilgili İMBATKOOP Yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi:

“2019 yılında kurulan İMBATKOOP, ilk satış yerini geçtiğimiz bahar aylarında açmayı planlamıştı. Ancak özellikle bahar aylarında tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle bu kararını ertelemişti. Yaz aylarından itibaren hayatın nispeten normale dönmeye başlamasıyla birlikte kooperatifimiz satış yerini açma çalışmalarına hız verdi. Bu süreçte bir taraftan mağazanın düzenleme çalışmaları tamamlanırken diğer taraftan satışa sunulacak ürünler konusunda uzun ve ayrıntılı çalışmalar yürütüldü.

Kuruluş felsefesine uygun olarak sadece üretici birlikleri ve kooperatiflerden ürün temin etmeyi hedefleyen İMBATKOOP, bu kapsamda ilimizin ve ülkemizin önde gelen 40 kadar örgütüyle işbirliği görüşmeleri yaptı ve yerinde ziyaretler gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeler sonucunda bu üretici örgütleri ile işbirliği protokolleri oluşturuldu. İşbirliği içinde olunacak ve ürünleri temin edilerek ortaklar ve tüketicilere ulaştırılacak kooperatifler arasında ülkemizin değişik bölgelerinde faaliyet gösteren örgütler var. Kastamonu’dan, Konya’dan, Balıkesir’den, Bursa’dan ve Ege’nin değişik illerinden kooperatif ve birlik ürünleri satış mağazamızda yerlerini almaya başladı. Açılış öncesi, içinde bulunduğumuz hafta, seçilen tüm ürünlerin tedariki tamamlanmış olacaktır. Böylece üreticilerimizin ürettiği ürünler doğrudan onların bağlı bulunduğu kooperatif kanalıyla kooperatifimize ulaşacaktır.

Doğrudan kooperatiflerimiz ve birliklerimizden temin edilen ürünler arasında gıda maddeleri büyük bir yer tutmaktadır. Raflarımızda ayrıca kişisel bakım, hijyen ve temizlik ürünleri de olacaktır. Zeytin ve zeytinyağından bitkisel yağa, un ve unlu mamullerden bakliyata, yumurtadan salçaya, tahin-pekmezden çay-şekere, meyve sularından süt ev süt ürünlerine, baharattan bal ve arı ürünlerine, sabundan kolonyaya kadar pek çok ürün raflarımızda tüketicilerin beğenisine sunulacaktır. Üretici örgütlerinin kaynağı belli, güvenilir ve kaliteli ürünleri Karşıyaka mağazamızda sizleri beklemektedir.

Tarım ve gıdanın alternatifsiz sektörler olduğunu yaşayıp öğrendiğimiz bugünlerde, kooperatifimiz; üreticinin alın terinin karşılığını alacağı ve tüketicinin ekonomik koşullarda gönül rahatlığı ile alışveriş yapacağı koşulları sağlamak için her türlü çabayı sarf etmektedir.”

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalya’nın Beylik Zeytini ‘Çeşit’ olarak tescillendiÖnceki Haber

Antalya’nın Beylik Zeytini ‘Çeşit’ olara...

Kervan Gıda BİST için başvuruyu yaptıSonraki Haber

Kervan Gıda BİST için başvuruyu yaptı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar