Şekerbank

II. Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı Ziyaretçileriyle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
II. Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı Ziyaretçileriyle Buluştu
Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 3-6 Eylül 2015 tarihleri arasında 2. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı" ve "İlçeler Sergisi" ziyaretçileriyle buluştu.
Tofidass

Fuar Alanı'nda düzenlenen açılış törenine; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet YILMAZ, Vali Âlim BARUT, Sivas Milletvekilleri Ali AKYILDIZ, Celal DAĞGEZ ve Selim DURSUN, Belediye Başkanı Sami AYDIN, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan ASLAN,  Ziraat Odası Başkanı Hacı ÇETİNDAĞ, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk KOCACIK, İl protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet YILMAZ açılış töreninde yaptığı konuşmada; "Tarımsal gayrisafi yurtiçi hâsılada Avrupa birincisiyiz. 2002 yılında dördüncüydük. 193 ülkeye bin 781 çeşit tarım ürünü ihraç ediyoruz. Eğer tarımda kendinize yeterli olmazsanız, 18 milyar dolar ihracatı yapamazsınız. Türkiye'nin 80 milyon nüfusu var, 40 milyon da turist geliyor, bu kadar da ihracat ediyor. Hem ihracat yapacaksınız, hem 40 milyon turist gelecek, hem de vatandaşını besleyeceksin ondan sonra Türkiye  tarımda geri gidiyor diyeceksin, bu doğru değildir."

Fuarın üreticiyle tüketiciyi buluşturmak, aynı zamanda bu alanda hangi teknolojik gelişmeler ve bilimsel ilerlemeler var, bunları görmek ve vatandaşa tanıtmak açısından da büyük bir fırsat oluşturduğuna dikkat çeken TBMM Başkanı İsmet YILMAZ: "Bu fuarın başarılı olmasını diliyorum. Sivas Kongresinin 96. yıldönümünde yapılmış olması da güzel bir uygulama, inşallah devam eder. Türkiye'nin tarımda da başarılara imza atacağına inanıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Âlim BARUT ise; "Sivas nüfusunun %65'i tarımla uğraşmakta ve bu da il ekonomisinin temelinin tarım olduğunu açıkça göstermektedir. Tarımda gerek ürün çeşitliliğinin, gerek işletme yapılarının hızla geliştirilmesi; endüstriyel ürünlere geçilerek, işletme büyüklüklerinin AB standartlarına ulaştırılmasının önemi bir kez daha ortaya konmuştur.

Çiftçilerimizin, tarım sektöründeki gelişmeleri takip etmesi, yeni teknolojik ürünlerle tanışması, diğer çiftçilerle buluşması, tarımsal eğitim düzeyinin artmasına katkı sağlaması, Sivas'ı tarım sektörünün İç Anadolu'daki önemli merkezlerinden biri haline getirmek amacıyla, ilkini bir önceki sene yaptığımız, oradan kazandığımız deneyimle 2.si düzenlenecek olan II. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın ülkemiz ve ilimiz adına hayırlara vesile olmasını dilerim." dedi.

Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan ASLAN ise yaptığı konuşmada; "Tarım ve hayvancılık sektörü İlimizde toplam istihdamın içerisindeki %66 istihdam oranı ile tarımsal üretim değeri  3.000.000 TL olarak büyük bir sektör oluşturuyor. Yaklaşık 80.000 civarında tarımsal işletmemiz var bu işletmelerimizin ihtiyaç duyduğu her türlü bilgiyi almaları ve yeni teknolojileri tanıması  açısından tarım fuarını önemsiyoruz, bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Diğer illerden farklı olarak ana temalar üzerinden gidiyoruz, geçen sene arıcılık ve bal ürünleriydi, bu sene ilimizin büyük bir değeri olan damızlık merkezi haline getirdiğimiz kangal akkaraman ırkı koyun üzerine bir tema oluşturduk, ilimizin değerlerini tanıtmaya çalışıyoruz, ilçe stantlarımızla da ilçelerimizin tarım ürünleri ile tarihi ve kültürel değerlerinide tanıtmış oluyoruz.

Bu fuarın gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen  T.B.M.M Meclis Başkanımıza, Sayın Valimize müteşekkiriz, altyapı konusunda eksikliklerimizi tamamlayan İl Özel İdaresi Sekreterimize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, büyük bir ekip çalışmasıyla bu fuar gerçekleşti hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ilimize ve çiftçilere hayırlı olması temennisiyle saygılarımı sunuyorum." dedi.

Daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet YILMAZ, Sivas Valisi Âlim BARUT, İl Müdürü İhsan ASLAN ve beraberindekiler standları gezmelerinin ardından açılış programı sonlandırıldı.

Ana teması Kangal Akkaraman Koyunu olan II. Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, 3-6 Eylül 2015 tarihleri arasında ziyaretçilerine hizmet verdi. Çeşitli aksesuarlar, hayvansal üretim makineleri, ekipmanlar, ürün işleme, ambalajlama, paketleme ve depolama malzemeleri, tarımsal ilaçlar, sera ısıtma, soğutma, havalandırma ve aydınlatma ürünlerinin sergilendiği fuara,  birçok kurum ve kuruluş katıldı.

II. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarın'da katılımcı firmalara, kurum ve kuruluşlar ile fuarda görev alan İl Müdürlüğü personeline Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Teşekkür Belgeleri" takdim edildi.

İkininci kez düzenlenmesine  rağmen ziyaretçi açısından  yoğun bir ilgiyle karşılanan fuarımız görsel ve yazılı medya tarafından büyük ilgi gördü.​

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Azerbaycan’da Arıcılık Projeleri Devam EdiyorÖnceki Haber

Azerbaycan’da Arıcılık Projeleri Devam E...

Öfkeli çiftçiler Brüksel’i traktörleri ile felç ettiSonraki Haber

Öfkeli çiftçiler Brüksel’i traktörleri i...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar