Şekerbank

Hükümetin Tarım Politikalarını Eleştiren Çiftçiler Ayaklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hükümetin Tarım Politikalarını Eleştiren Çiftçiler Ayaklandı
Tofidass

Fransız çiftçiler ülkenin dördüncü en büyük şehri olan Toulouse'a giden ana yollar engelledi ve sesleri duyulmazsa "köyler ölebilir" dedi.

Fransa'nın güneybatı köşesindeki çiftçiler, Çarşamba günü Toulouse şehri ve yakındaki Montauban kasabası çevresinde yol ve otoyolları engellediğinde trafik karmaşasına neden oldu.

 Fransız çiftçilerin hükümetin, Avrupa Birliği'nden çiftçilik sübvansiyonlarına hak kazanan tarım alanlarının sayısını azaltma planlarına karşı protestolarının bir parçasıydı. 

 Şu anda "daha az sevilen" olduğu düşünülen tarım alanları finansman hakkına sahip, ancak Fransız hükümeti 100 hak alan alan sayısını azaltmayı önermişti. 

 Kararda 15 Şubat'ta yapılacak ve anlaşmaya varıldığı takdirde, plan baharın başında ilerleyebilir.

 Devam ederse güneybatısındaki Toulouse kenti ve Haute Garonne bölgesinin etrafındaki bölgeler en çok etkilenenler arasında yer alacak ve protestocular bunlardan yılda 7000 Euro'yu mahrum bırakacaklarını söylüyorlar.

Tahıl üreticisi Le Point'e kimlik tespiti şartıyla "Öfke arttığında insanların geleceği yok" dedi .

 FDSEA çiftçiler sendikasından Sophie Maniago, "Şu anda, bir adım bile vermeye çok motive bulunuyoruz" dedi.

"Çiftliklerin ölümü bu, 8000 Euro ile 10.000 Euro arasında kayıplara uğrayacak, bunlar kapatılmakta olan toprakların, terk edilmek üzere olacak köyler, ölecek köyler" dedi. 

"Bu daha çok bir iç savaşa karşı bir protesto"

İsimsiz bir çiftçi AFP'ye verdiği demeçte: "Bakanın açıklaması bizim için pek iyi olmayacak ve işler daha da kötüye gidecek. Ancak çiftçilerin kaybedecek bir şeyleri yok, bu şiddet gösterebilecek bir hareket. uzakta gidebilir. "

Fransa'nın önde gelen çiftçi sendikası FNSEA, Fransa'nın "daha az tercih edilen" bölgelerinin haritasında "adaletsiz" olarak gözden geçirme planını açıkladı ve Avrupa yardımının "düşük potansiyelli bu alanlarda tarımsal faaliyeti desteklemek için şart olduğunu" söyledi.

 Sendika, "tartışılmaz ve adil" ve "kırılgan bölgelerin engellerinin gerçekliğini hesaba katan" yeni bir harita talep ediyor. 

 Çarşamba günü, sürücüler, Toulouse'u ve yakınlardaki Montauban kasabasından kaçmak için "zorunlu" olduklarını ve raporlara göre yollarda yaklaşık 50 çiftçi olduğunu söylediler.

Çiftçiler ayrıca Toulouse ile Narbonne arasındaki demiryolu hattını engelledi, diğerleri ise Toulouse'a giden otoyollardan başka tıkanıklıklar yaşadı.

 Bölgenin bir mukimi Yerel'e şunları söyledi: "Montauban, A20'den 29 Şubat'tan bu yana gübre, yanan lastik ve petrol varilleri tarafından az ya da çok kesildi.

"Çerez günü, Monteneuban, Cahors'un kuzeyinde A20'yi bypass ettiği gibi, Pyrenees'e paralel uzanan A61'lerin çoğunun kapatıldı.

 Yerleşik, "Bu, bir protesto olmaktan çok iç savaşa benziyor" diye ekledi.

 Protestolar ayrıca güney batıdaki Lot-et-Garonne bölümünde ve Fransa'nın batı ortasındaki Indre-et-Loire bölümünde gerçekleşti. 

 Ve çiftçiler bu öneriye karşı harekete geçen ilk şey değil. 

 Geçen hafta, otoyolda lastik, palet ve saman yığını ve piknik için ızgaralı sosisleri ateşleyerek Toulouse çevresindeki trafik kargaşasına neden oldular. 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarıbal: Çiftçiye Mazot Desteği AldatmacaÖnceki Haber

Sarıbal: Çiftçiye Mazot Desteği Aldatmac...

Organik gıda pazarı 80 milyar dolara ulaştıSonraki Haber

Organik gıda pazarı 80 milyar dolara ula...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar