Şekerbank

Hibe Desteği ile Yapılan Tesislerin Açılışı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hibe Desteği ile Yapılan Tesislerin Açılışı Yapıldı
Hibe Desteği ile Yapılan Tesislerin Açılışı Yapıldı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Hibe Desteği ile Modernizasyonu ve yapımı gerçekleştirilen tesislerin açılış töreni Kastamonu Valisi Şehmus GÜNAYDIN’ın katılımı ile Organize Sanayi Bölgesinde yapıldı.

DAY-PA Gıda, Miskos Helva, Ovaköy Gıda  ve Ilgaz Et firmalarının açılışının yapıldığı programa, Vali Şehmus GÜNAYDIN, Kastamonu Milletvekili Metin ÇELİK, Belediye Başkanı Tahsin BABAŞ, İl Emniyet Müdürü Mustafa YOLDAN, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet KAYIKÇI, İl Müftüsü Osman AYDIN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman YAMAN, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İŞERİ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk ARSLAN, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkan ve Yöneticileri, Yatırımcılar ve halk katıldı.

Devlet olarak son yıllarda yatırımcılarımızın ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını gidermede önemli katkıların verildiğini belirten Vali Şehmus GÜNAYDIN; ” 2006 yılından beri birinci ve sekizinci etapta yaklaşık 8 milyon 666 bin lira civarında bir hibe vermişiz. Bugünkü tören münasebetiyle dağıttığımız hibe miktarıda 1 milyon  38 bin lira gibi ciddi bir rakam.

Daha fazla istihdam ve  üretim için yatırım yapan bu firmalarımızın desteklenmesi büyük önem arz ediyor. Son 12 yılda bu konuda devlet olarak çok ciddi destekler verildi ve bunun sonucunda da firmamız uluslararası alanda önemli başarılar elde ediyor. İhracat yapıyorlar, yurt içinde önemli ölçüde istihdama katkı sağlıyorlar. Bunun devamı için devlet olarak her zaman hibeleri en iyi şekilde, en verimli şekilde vermeye devam edeceğiz.

Devrekani İlçemizde   yaklaşık  3,5 - 4 ton bir dönümden,  yaklaşık olarak 12 bin ton arası patates üretimi yapılıyor. Tabi bu miktarı arttırdığınız zaman organize sanayi bölgesinde,  bu patatesi işleyecek,  katma değerini yüksek hale getirecek tesislere de ihtiyaç olacak.  Bu nedenle biz tarımsal üretimi de destekliyoruz ve bu konuda hibelerimiz devam ediyor.

Bizim amacımız organize sanayi bölgesinde parsel tahsisi yaptığımız firmaların biran önce üretime geçmesi. Çünkü, Kastamonu’muzun daha fazla istihdamı ve refahı için mutlaka  bu parsellerdeki tesisleri hizmete, üretime açmak zorundayız.

Valilik, Özel İdare, Ticaret Odası, Belediye olarak ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla varsa engelleri kaldırmaya hazırız. Bu düşüncelerle, Hibe desteğinden faydalanan firmalarımızın bu destekle daha fazla üretim yapmalarını, daha fazla istihdama katkı vermelerini temenni ediyorum,” dedi.

Kastamonu Milletvekili Metin ÇELİK konuşmasında; “Son 10 yıl içersinde hibe destekli projelerin daha fazla hayata geçtiğini görmek bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Hem Tarım Bakanlığımız, hemde Tarımsal destekleme kurulumuz aracılığıyla, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize, kırsal Turizm anlamında yapılan destekler de  söz konusu, bunların artmasını temenni ediyoruz. Bu dört kuruluşumuza da hayırlı olması temenni ediyorum. ” dedi.

Ayrıca DAY-PA Gıda adına İbrahim UMUR, Miskos Helva Adına Ayhan VURAL, Ovaköy Gıda adına Muhiddin GÖKSOY tarafından yapılan açılış konuşmalarında firmaları hakkında bilgiler verildi.

Program sonunda  tesislerin açılması ile  üretim bölümlerinin gezilerek, üretilen  gıdalar hakkında  yetkililerden bilgiler alındı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’ye 7 yeni gölet daha yapılıyorÖnceki Haber

Gümüşhane’ye 7 yeni gölet daha yapılıyor

Her Köye Bir Ziraat Mühendisi veya Veteriner HekimSonraki Haber

Her Köye Bir Ziraat Mühendisi veya Veter...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar