Şekerbank

Hedefimiz; Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırmak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hedefimiz; Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırmak
Hedefimiz; Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırmak
Tofidass

Ordu ​İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Ordu için vazgeçilmez bir ürün olan ve ülkemize yıllık yaklaşık 2,5 Milyar Dolar getiri sağlayan fındıkta verim ve kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda İl Müdürlüğü ve Fındık Tanıtım Grubu işbirliği ile fındıkta verim ve kaliteyi artırmaya yönelik projeler hayata geçirilmiştir. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal YILMAZ şunlara değinmiştir; "Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak fındığın ilimiz için ne kadar önemli olduğunun bilinci içerisinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bu kapsamda özellikle son 2 yıl içerisinde Fındık Tanıtım Grubu (FTG) ile ortaklaşa projeler geliştirerek uygulamaktayız. Daha önce gerçekleştirmiş olduğumuz "Fındık Yetiştiriciliğinde Verim ve Kaliteyi Artırma Projesi" ile "Fındık Yetiştiriciliğinde Fındık Yeşil Kokarcası İle Mücadele Eğitim Projesi" ni başarılı bir şekilde uyguladık ve üreticilerimizden yoğun katılım ve ilgi gördük, çok olumlu tepkiler aldık. İl Müdürlüğü olarak fındık üreticilerimizin bilgi ve beceri seviyelerinin yükselmesine yönelik çalışmalarımıza hız vererek yine FTG ile yeni iki proje daha hazırladık. Şuanda bu iki projemizde uygulama aşamasındadır.  

Bu projelerden birincisi olan "Fındık Budama Elemanı Benim" projemiz ile Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun ve Düzce İllerimizde toplam 960 fındık budama elemanı yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Projemizin Trabzon İlindeki bölümü tamamlanmış olup Giresun İlindeki bölümü devam etmektedir. Projemize destek veren diğer İl Müdürlüklerimize de çok teşekkür ediyorum. Fındık üretimi yapılan tüm illerimizin ortak amacının fındıkta verim ve kaliteyi artırmak olması bu projemizin ortaya çıkmasını sağlamıştır.

Hayata yeni geçirilen ikinci projemiz "Her İlçeye Bir Örnek Fındık Bahçesi Projesi"dir. Bu proje ile Ordu ve Gire​sun illerinde fındık üretilen bütün ilçelerde 5 ile 10 dekar arasında birer örnek bahçe oluşturulması sağlanacaktır.  Şuan seçilen örnek bahçelerde budama çalışmaları ile projeye başlanmış olup aynı zamanda toprak tahlilleri yapılmak üzere numuneler de alınmaktadır. Proje kapsamında örnek bahçelerin budaması ve gübrelemesi yapılacak ve bu bahçelerdeki olumlu gelişmeler diğer üreticilere gösterilmek üzere tarla günleri düzenlenecektir. Fındıkta lider ülkeye ve lider ile yakışır verim ve kalite seviyesine ulaşmak İl Müdürlüğümüzün birinci öncelikli konusudur. Son olarak bu projelerimize destek olan Fındık Tanıtım Grubuna teşekkür ediyorum".şeklinde sözlerine son vermiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Beyaz altın'da bereketli hasatÖnceki Haber

'Beyaz altın'da bereketli hasat

Mısır bamyasının tohumu nesilden nesile korunuyorSonraki Haber

Mısır bamyasının tohumu nesilden nesile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar