Şekerbank

Hedef 5 Yılda 200 bin Küçükbaş Hayvan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hedef 5 Yılda 200 bin Küçükbaş Hayvan

Kırıkkale’de küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, küçükbaş hayvan varlığının arttırılması ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesi ile köyden kente göçün önlenmesini hedefleyen “Köyümde Yaşamak İçin Bir ‘Sürü’ Nedenim Var” projesi protokol imza töreni Vali Yunus Sezer’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kırıkkale Valiliği koordinasyonunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve T.C. Ziraat Bankası desteği ile hayata geçirilecek olan “Köyümde Yaşamak İçin Bir ‘Sürü’ Nedenim Var” projesi protokol imza törenine Vali Sezer’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Vekili Ender Faruk Uzunoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Ziraat Bankası Ankara 2. Bölge Yöneticisi Y. Cenk Şahım ve Kırıkkale Şubesi Yöneticisi Ümit Yaşar Ören katıldı.

Valiliklerle yapılan protokol doğrultusunda 81 ilde uygulanmaya başlanan proje ile ilgili olarak Vali Yunus Sezer, yaptığı konuşmasında, projenin ilimizde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesine önemli bir katkı sağlayacağına değinerek; “Hedefimiz ilimizdeki küçükbaş hayvan sayısını 5 yılda 200 bine çıkarmak. “Köyümde Yaşamak İçin Bir ‘Sürü’ Nedenim Var” isimli bu projeyi Ziraat Bankamızla birlikte gerçekleştireceğiz. Destek isteyen birçok hemşehrimiz var. Ziraat Bankasının sunmuş olduğu imkânlar özellikle finansman noktasında çok önemli. Valilik olarak, vatandaşlarımızın projeye başvurabilecekleri lokasyonların oluşturulması, açık kapı bürolarının bu manada görevlendirilmesi gibi hızlı bir çalışma gerçekleştirdik. Bu kapsamda 753 yetiştiricimize ulaştık. Hepsi bilgilendirilmiş durumda. Bunlardan şu ana kadar 140 tanesi başvurusunu yaptı. Başvurular sürekli artıyor ve bunları bir an önce neticelendirmemiz lazım” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Vali Yunus Sezer ve  Ziraat Bankası Ankara  2. Bölge Yöneticisi   Y. Cenk Şahım arasında “Köyümde Yaşamak İçin Bir ‘Sürü’ Nedenim Var” projesi protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol ile çiftçilerimize 7 yıl vadeli, sıfır faizli ve ilk yıl ödemesiz 100 bin ₺, küçükbaş hayvan alımı kredisi ve 50 bin ₺ işletme kredisi imkanı sunulacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım ve Orman Bakanlığı: Zeytine 11 Milyon 326 Bin TL Prim Desteği VerdikÖnceki Haber

Tarım ve Orman Bakanlığı: Zeytine 11 Mil...

Türkiye’ye örnek olacak projede ilk adım atıldıSonraki Haber

Türkiye’ye örnek olacak projede ilk adım...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar