Şekerbank

Hayvancılık Sektör Temsilcileri Bir Araya Geldi....

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvancılık Sektör Temsilcileri Bir Araya Geldi....
DENİZLİ ET ve SÜT KURUMU İLE HAYVANCILIK SEKTÖR TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİLER
Tofidass

Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde; sözleşmeli yetiştiricilik ve güncel et fiyatları ile ilgili olarak Denizli Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürlüğü ve sektör temsilcilerinin  katılımı ile bir toplantı yapılmıştır. Toplantıya Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk ŞÖLEN , İl Müdür Yardımcısı Önder KAPLAN, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği Şube Müdürü Arif TAŞAGİREN, Denizli Kombina Müdürü  Mustafa KIRAÇ , Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı  Prof.Dr. Veysel AYHAN, Isparta  ve Şarkikaraağaç Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanları, Isparta Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Başkanı, Şarkikaraağaç Süt Birliği Başkanı ve diğer özel sektör temsilcileri katılım sağlamıştır. 

Toplantıda söz alan Denizli Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürü Mustafa KIRAÇ, genel olarak Kombinanın iş ve işlemleri -  işleyişi ve sözleşmeli yetiştiricilik hakkında katılımcılara detaylı bilgi verilmiştir. Özellikle Et ve Süt Kurumunun, piyasada et ve süt fiyatları açısından düzenleyici bir rol üstlendiğini ve kara günde bütün hayvan üreticilerinin yanında olacağını beyan etti. Özellikle Et ve Süt Kurumu Kombinalarında; Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanlığı ile yaptıkları bir protokol çerçevesinde besilik ve damızlık dışı koyunların kesiminin başlandığını ve yakında da keçi kesimlerine de geçileceğini katılımcılara bildirdi.

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk ŞÖLEN de, özellikle son yıllarda Isparta İlimiz hayvancılığının büyük bir atılım yaptığını, yem bitkisi ekiliş alanlarının yaygınlaştığını ve meraların iyileştirildiğini vurguladı. İl Müdürü Cenk ŞÖLEN ayrıca İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yetiştirici Birliklerinin büyük bir uyum içinde çalıştığını katılımcılara vurguladı. İlimizde bu gün itibariyle 5043 büyükbaş besi işletmesinin bulunduğu, kesimi yapılacak olan hali hazırdaki hayvan mevcudunun 17.216 baş sığır olduğunu, Isparta'da  ruhsat- onaylı  6 adet  kesimhanenin bulunduğu ve bu kesimhanelerde  TÜRKVET  verilerine göre  16.000 büyük baş hayvanın kesiminin yapıldığı hakkında detaylı bilgi verdi.

İl Müdürü Cenk ŞÖLEN, Son günlerdeki et fiyatlarının yükselişi ile ilgili olarak da, özellikle Kurban Bayramının yaklaşmasından dolayı yetiştiricilerin ülkemiz genelinde, ellerindeki mevcut hayvanları kurbanlık olarak sakladıklarını ve kesime sevk etmediklerini, aslında hayvan sayımızın yeterli olduğunu, ancak kırmızı et deki bu fiyat artışının spekülatif olduğunu, özellikle Bakanlığımızın aldığı doğru tedbirler sonucunda et fiyatlarının bariz bir şekilde gerilediğini bütün katılımcılara ifade etmiştir. Bu gün itibariyle İlimizde kesim fiyatlarının Dana 24 TL, Düve 23 TL, damızlık dışı dişi sığır kesiminin 20 -21 TL ve kuzu kesiminin 23 TL olduğunu da belirtmiştir.

 Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanları ve Diğer sektör temsilcileri de; kırmızı et deki bu fiyat artışlarının spekülatif olduğunu aslında hayvan sayımızın yeterli olduğunu ve birkaç ay içinde et fiyatlarının gerçek rakamlarına oturacağını ve özellikle bu fiyat artışlarının uzun vadede yetiştiricilerimiz açısından olumsuz olacağı, bu nedenle gerek hayvan yetiştiricilerimizin ve gerekse tüketicilerimizin spekülatif olan bu fiyatlara itibar etmemeleri konusunda bütün sektör temsilcileri ortak fikirde buluştuklarını ifade ettiler. Bu toplantı sonucunda yine insanımızın geçmiş yıllarda olduğu gibi kültürüne uygun olarak koyun ve keçi eti tüketimi alışkanlığının artırılması için bu konuda Bakanlığımızın ve sektör temsilcilerinin yoğun olarak eğitim faaliyetlerine geçilmesi, yem bitkisi ekiliş desteklemeleri fiyatlarının artırılması, yem maliyetlerini düşürücü tedbirler alınması, genç nesillerin hayvan  yetiştiriciliğine kazandırılması ve Bakanlığımızca uygulanan, 0 faizli hayvancılık kredilerinin özellikle kırsalda ve köylerde zor şartlarda üretim yapan yetiştiricilerimize verilereküretimde devamlılığın sağlanmasının, hedeflenmesi de katılımcılar tarafından vurgulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal Sulama Projesinin Tanıtımı YapıldıÖnceki Haber

Tarımsal Sulama Projesinin Tanıtımı Yapı...

Mısır Ekip Semiz Otu Biçen Çiftçi Şaşkına DöndüSonraki Haber

Mısır Ekip Semiz Otu Biçen Çiftçi Şaşkın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar