TOFİDAS

Hayvan Yemi Olan Biberler İçin İdari Süreç Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvan Yemi Olan Biberler İçin İdari Süreç Başladı
Sosyal medyada büyük yankı uyandıran, Bursa'da bir üreticinin biberleri traktörle imha etme görüntülerine ilişkin Ticaret Bakanlığı inceleme başlattı. Yapılan araştırmada biberlerin ticari değeri olmayan atıklar olduğu, ancak usulsüz imha nedeniyle idari ceza sürecinin başlatıldığı açıklandı.
Çim Sınırlayıcı

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada dolaşıma giren ve Bursa'da bir biber üreticisinin ürünlerini traktör üzerinden hayvanlara yem olarak vermesine ilişkin görüntüler hakkında harekete geçti. Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan'ın açıklamalarına göre, söz konusu görüntüler üzerine derhal inceleme başlatıldı.

Bursa Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucunda, videodaki kişinin E.B. olduğu ve Yenişehir ilçesi Yolören köyünde ikamet ettiği belirlendi. Ekiplerin üreticinin adresinde yaptığı yerinde incelemede, E.B. bu biberlerin satılamayacak nitelikteki atıklar olduğunu ve hayvanlara yem olarak vermek için bu işlemi gerçekleştirdiğini beyan etti. Görüntülerin ise sadece arkadaşlarıyla paylaştığı bir mesajlaşma grubunda paylaşmak amacıyla çekildiğini, izni dışında sosyal medyada yayıldığını ifade etti. Ayrıca, videoda geçen "Biber Üreticisi İsyanda!" ifadesinin kendisine ait olmadığını, bu sözlerin olay yerinde bulunan tanımadığı kişiler tarafından söylendiğini belirtti.

Denetim sırasında köy muhtarı da, her gün toplama depolarından çıkan ve ticari değeri olmayan biberlerin çöpe atılmak yerine hayvan yemi olarak değerlendirildiğini doğruladı. Bakanlık yetkilileri, üreticinin eyleminin yaş sebze ve meyve ticaretinde şeffaflığı bozucu bir nitelik taşımadığını, ancak ürünlerin usule aykırı şekilde imha edilmesi sebebiyle gerekli idari sürecin başlatıldığını duyurdu. Bu kapsamda, ilgili belediyeye bildirimde bulunularak usulsüz imha fiili için cezai işlem uygulanması istendi.

Ticaret Bakanlığı, yaş sebze ve meyve ticaretinde şeffaflığı sağlamak, usulsüz imhaları önlemek ve yanıltıcı paylaşımlarla kamuoyunun yanlış yönlendirilmesini engellemek amacıyla denetim faaliyetlerini sürdüreceğini vurguladı.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçilere 116 Milyon Liralık Destek Ödemesi BaşladıÖnceki Haber

Çiftçilere 116 Milyon Liralık Destek Öde...

Arpa Fiyatlarında Rekor ArtışSonraki Haber

Arpa Fiyatlarında Rekor Artış

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar