Şekerbank

Hayvan Desteği 2018 Senesinde Ekonomide Aktif Bir Rol Oynayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvan Desteği 2018 Senesinde Ekonomide Aktif Bir Rol Oynayacak
Hayvan başına destek 2018 senesinde Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından devam ettirilen projelerden bir tanesidir. Her sene bu tip destekleme projelerinde miktar bakımından artışa gidilmektedir.
Tofidass

Hayvan başına destek 2018 senesinde Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından devam ettirilen projelerden bir tanesidir. Her sene bu tip destekleme projelerinde miktar bakımından artışa gidilmektedir. Miktarın enflasyonun artışına, yem fiyatlarına ve hayvanların sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasına göre değiştirildiği bilinmektedir.

Hayvan Desteği Kaç Liradır?

Hayvan başı besi desteği bu sene 4 ay ve üzerinde olan buzağılar için bir adet hayvan başına 350 lira olarak belirlenmiştir. 350 liraya ek olarak döl kontrolü de dahil olursa 50 liralık bir artış söz konusu olacaktır.

Hayvan desteği ne zaman verilecek sorusu sıklıkla dile getirilmektedir. Her sene bahar aylarında gerekli olan ödemeler verilen bilgiler kontrol edildikten sonra kişilerin hesabına yansımaktadır. Başvuru sırasında istenen belgelerde herhangi bir eksiklik söz konusu olursa ödemede ya da yem desteğini almada sıkıntı yaşanacağı da unutulmamalıdır.

Miktarlar konusunda dikkate alınması gereken temel noktalar;

  • 81 ilde geçerli olan buzağı desteği 350 liradır. Bu desteğin verilmesi ile beraber hayvana S-19 aşısının yapılmasını da taahhüt ettiğiniz unutulmamalıdır. Bu şekilde hem destek sağlanmakta hem de hayvanların gerekli olan aşılarının tamamlanması konusunda adım atılmaktadır.
  • Süt desteği de inek ve koyun sütünde sağlanan desteklerin başında gelmektedir. Bu konuda miktar belirlemesi yapılmamıştır. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerekli olan piyasa analizi tamamlandıktan sonra belirlenmektedir.

Hayvan destek kredisi ziraat bankası aracılığı ile verildiği zaman direkt olara kelden ya da banka hesaplarına yatırılarak kişilere temin edilmektedir.

Destek Almak İçin Şartlar Nelerdir?

Hayvan destek kredisi şartları arasında kişilerin daha önce alıp ödemediği ya da kara liste içerisinde yer aldığı herhangi bir kredi borcunun bunmaması gerekmektedir. Kredi borcu olan ve mal varlığı olarak herhangi bir şey gösteremeyen kişilerin kredi şeklinde verilen nakit destekten faydalanması mümkün değildir.

Hayvan destek ödemeleri konusunda kişilerin bulunduğu illerde Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği varsa bu birliklere kayıt olunması gerekmektedir. Birlik yoksa direkt olarak bakanlığın il ya da ilçe temsilciliklerinden de hayvan destek paraları konusunda bilgi alınabilmekte ve başvuru yapılabilmektedir.

Manda ve Anaç Sığır Ödemeleri Hangi Kriterlere Göre Yapılmaktadır?

Hayvan destek parası manda ve sığır ödemelerinde farklı koşullara göre kişilere sağlanmaktadır. Bu konuda dikkate alınması gereken temel bilgiler şu biçimdedir;

  • Anaç sığırların kesinlikle Türkvet sistemine kayıtlı olması gerekmektedir.
  • Sisteme kayıtlı olmayan hayvanların destekten faydalanması gibi bir imkan söz konusu değildir.
  • Irk konusunda anaç sığırlarda herhangi bir özel kriter koyulmamıştır.
  • Mandaların 2 yaşını tamamlamamış olması gerekmektedir.
  • Irk konusunda mandaların kültür ya da karışık ırk (melez) olması gerekmektedir.

E-ıslah sistemine kayıtlı olmayan hayvanların da destekten faydalanması söz konusu değildir. Son anda yapılan kayıtların destek kapsamında değerlendirilmeyeceği de ayrıca dikkate alınması gereken detaylardandır.

Hayvan desteği 2018 senesi içerisinde bu koşullara göre kişilere sunulmaktadır. E-ıslah ve Türkvet kayıtları konusunda büyük ve orta ölçekli işletmelerin çok dikkatli ve özenli olmaları gerekmektedir. Ülkede yer alan hayvanların sağlık durumlarından başlayarak yaşlarına kadar birçok konuda online olarak bilgi alınmasını mümkün kılan sistemlerden bir tanesidir.

Hayvan desteği başvurusu sırasında gerekli olan belgeler ve dilekçelerde herhangi bir eksiklik olursa kişilerin başvurularının geçerli olmayacağının da altı çizilmelidir. Bu süreç içerisinde özellikle online sistemlere kayıtlı olmak en önemli aşamaların başında gelmektedir. İl ve ilçe merkezlerinde bakanlık temsilcileri tarafından gerekli bilgilendirme desteği verilmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD’de marul kaynaklı koli basili salgını büyüyor: 5 ölüÖnceki Haber

ABD’de marul kaynaklı koli basili salgın...

Hayvan Yetiştiricilerine Müjde! Destekleme Primleri YatırılıyorSonraki Haber

Hayvan Yetiştiricilerine Müjde! Destekle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar