Şekerbank

Hasat Kontrolleri Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hasat Kontrolleri Başladı
Tofidass

Kırklareli'nin önemli oranda hububat (buğday, arpa, yulaf, çavdar vb.), ayçiçeği, mısır ve çeltik ürünü ekilişine sahip olup, bu ekilişlerin tamamı biçerdöver ile hasat edilmektedir. Bu ürünlerden yıllar itibarı ile değişmekle birlikte yıllık ortalama 650.000 ton hububat ürünü olmak üzere biçerdöver hasadı ile yıllara göre değişmekler birlikte yaklaşık 900.000-1.000.000 ton civarında ürün elde edilmektedir. Biçerdöverle ile yapılan hububat hasadında dane kaybını yalnızca % 1 azaltmak ya da arttırmak, yılda yaklaşık 6.500 ton ürüne denk gelmektedir. Bir başka deyişle hasat kayıplarını azaltmakla 6.500 ton ürünü ambara taşınmakta, hasat kaybını arttırmakla da 6.500 ton ürünü tamamen toprağa gömmekteyiz. Olayın ekonomik kaybın yanında günümüzde gıdanın, gıda içerisinde de en önemli paya sahip olan hububatın stratejik açıdan her geçen gün önem kazanması, hasat kayıplarını en aza indirmek daha da anlam kazanmaktadır.

Çiftçilerin büyük emek, zaman ve masrafla üretmiş oldukları ürünlerin en az kayıpla hasat edilmesini sağlamak amacıyla biçerdöver hasat kontrolleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerindeki teknik ekipler tarafından etkin bir şekilde yapılmaktadır.

Hasadın başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için gerekli önlemler alınmış ve bu konuda, bir Hasat Tebliği ve Anız Tebliği yayınlanmıştır. Ayrıca İl genelinde bir koordinatör ve koordinatör yardımcısı, merkez ve ilçelerde 52 yetkili kontrolör denetim yapmak üzere görevlendirilmiştir.

İl Hasat koordinatörleri ve yetkili kontrolörleri 13 Haziran 2016 tarihinden itibaren hasat kontrollerine başlanmış olup, denetimler hasat bitene kadar devam edecektir. Hasat sırasında talimatlara uymayan biçerdöver sahipleri ve operatörlerine cezai işlem uygulanacaktır. Tebliğe aykırı hasat yapanların İl ve İlçe Müdürlüklerine bildirilmesi hububat hasadının başarı ile gerçekleştirilmesi açısından önem arz etmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
17 Yıl Sonra Eski Koltuğuna OturduÖnceki Haber

17 Yıl Sonra Eski Koltuğuna Oturdu

Tahin ve Helvaya Ramazan İlgisiSonraki Haber

Tahin ve Helvaya Ramazan İlgisi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar