Şekerbank

Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projelerinin Yürütme Kurulu Toplantısı Yapıldı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde yürütülen "Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi" nin Eskişehir'de uygulanmakta olan Alt Projeler ile ilgili "2015 yılı Proje Yürütme Kurulu Toplantısı"  Afyon İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin Emirdağ İlçesindeki toplantı salonunda yapıldı.

Kütahya ve Afyon İllerinde yürütülen alt projelerinin de Proje Yürütme Kurullarının yapıldığı toplantıya Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü V. Ali KAYA, Ziraat Y. Mühendisi-Zooteknist Mehmet ADA ile Eskişehir İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet KÖKSAL ve alt projelerde görevli 5 proje teknik elemanı katıldı.

Eskişehir'de halen Orta Anadolu Merinosu Koyun Irkının Halk Elinde Islahı 1 ve 2, Ramlıç Koyun Irkının Halk Elinde Islahı 1 ve 2 ile Pırlak Koyun Irkının Halk Elinde Islahı olmak üzere toplam 5 alt proje uygulanmaktadır.

TAGEM Hayvancılık ve Su Ürünleri Daire Başkanlığı teknik personeli Serdar YAĞCI başkanlığında yapılan ve aynı zamanda yürütülen Alt Proje Liderlerinin de katıldığı toplantıda özellikle projenin işleyişinde karşılaşılan sorunlar, projede yer alan yetiştiricilerin durumları, değişik sebeplerle el değiştirilecek veya projelerden çıkartılacak yetiştiricilerle ilgili konular görüşüldü ve karara bağlandı.

Toplantının bitiminde Afyon İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mevlüt TOPKAYA tarafından Birliğin bünyesinde bulunan "Damızlık Koyun Keçi Yetiştirme ve Test İstasyonu" na bir gezi düzenlendi. Gezide, istasyonda bulunan ırklar ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verildi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SICAK SU SERACILIK İHTİSAS OSB ÇALIŞMASI TOPLANTISI YAPILDI Önceki Haber

SICAK SU SERACILIK İHTİSAS OSB ÇALIŞMASI...

Alternatif Enerji Üretimi ProjesiSonraki Haber

Alternatif Enerji Üretimi Projesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar