Şekerbank

Gürer: 12.8 milyon dekar alan afetten etkilendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gürer: 12.8 milyon dekar alan afetten etkilendi
Tofidass

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 2017 yılında meydana gelen çeşitli afetler nedeniyle 12.8 milyon dekar alanın etkilendiğini bildirdi. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçen yıl ülkemizde meydana gelen doğal afetleri ve bununla ilgili çiftçilerin gördüğü zararı, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Ömer Fethi Gürer, yazılı soru önergesinde, “2017 yılında afetten etkilenen ve zarar gören alan toplamı nedir? Kaç çiftçi afet dolayısı ile ne kadar yardım almıştır? Afet nedeni ile müracaatta bulunup ödeme alamayan çiftçi sayısı kaçtır? ÇKS'ye dâhil olmayan ve Tarsime kayıtlı bulunmayan çiftçilerin afet yaşaması durumunda yardım sağlanmakta mıdır? Afet yardımı için başvurusuna rağmen yardım alamayan çiftçi var mıdır?” şeklinde sorular yöneltti. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine verdiği yanıtta, 2017 yılında Ülkemiz genelinde meydana gelen çeşitli afetler nedeniyle yaklaşık 12,8 Milyon dekar alan etkilendiğini bildirdi. 

Bakan Fakıbaba, “Doğal afetlerden etkilenen üreticilerin mağduriyetlerini gidermek üzere Tarım Sigortalan uygulamaları 2006 yılında ilk kez başlatılmıştır. Tarım sigortası yaptıran üreticiler sigorta poliçesindeki sigorta prim tutarının dolu riskinde % 50'si, don riskinde ise % 67'si oranında prim desteği almaktadır. Ayrıca, bu risklerden kaynaklı hasar durumunda hasar tazminatı ödemesi yapılmaktadır” açıklamasında bulundu. 

TARSİM ile uygulamanın başladığı 01 Haziran 2006 tarihinden 2017 yılı sonu itibariyle Ülkemiz genelinde 8,9 Milyon adet poliçe düzenlendiğini açıklayan Bakan Fakıbaba, 3,42 Milyar TL Devlet prim desteği sağlandığını, 4 Milyar TL de hasar tazminatı ödendiğini bildirdi. 

Bakan Faktıbaba, ilgili kanun kapsamında, uygulama yılında yer alan riskler için tarım sigortası yaptırmayan üreticilerin, 20.6.1977 tarihli ve 2090 sayılı Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkında Kanundan yararlanamadığını da hatırlattı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürer: “Su kaynakları da elden gidiyor”Önceki Haber

Gürer: “Su kaynakları da elden gidiyor”

Türk zeytin ve zeytinyağı İspanya’da görücüye çıktıSonraki Haber

Türk zeytin ve zeytinyağı İspanya’da gör...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar