Şekerbank

Gümüşhane’de Bin 946 Gıda Denetimi Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane’de Bin 946 Gıda Denetimi Yapıldı
Tofidass

Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürü Edip Birşen yaptığı açıklamada; gıda denetimi önemine vurgu yaparak, 2015 yılında 1946 gıda denetimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

İl genelinde faaliyet gösteren 1297 adet satış, toplu tüketim ve üretim işletmesinde Riske dayalı, Alo Gıda şikayetleri, Bakanlık ve İl yıllık kontrol planları ve tüketici şikayetleri doğrultusunda 1946 adet denetim yapıldığını, bu denetimlerde gıda işletmeci ve çalışanlarının ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde bilinçlendirilip, bilgilendirilmesi amaçlandığını belirtti.

 "15 İşletmeye 80 Bin TL Ceza Uygulandı"

Yapılan denetimlerde alınan 44 adet numuneden, 5 tanesinin olumsuz sonuçlanması ve denetimlerde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 15 işletmeye toplam 80 bin lira idari para cezası uygulandığı ve 2015 yılı içerisinde Alo Gıda 174 hattına gelen 46 adet şikayet sonucu,  ilgili işletmelerde denetimler yapılarak ve gerekli görülen durumlarda numune alındığını ve yaptırım uygulandığını belirten Birşen, Yıl boyu Ramazan bayramı, Kurban bayramı gibi belirli gıda ürünlerinin tüketiminin yoğunlaştığı dönemlerde, bu ürünlerin satışını yapan, toplu tüketime sunan işletmelerde yapılan denetimler ile halkımızın daha güvenilir ve sağlıklı ürünler tüketmesi hedeflenmiştir dedi. Mevzuat değişikliklerinde de ilgili işletmelerde denetimler yapılarak işletme sahiplerine mevzuat gereklilikleri hakkında bilgi verildiğini ve Dünya Gıda gününde öğrencilere hazırlanan programlar ile gelecek nesillerin bilinçlenmesini amaçlandıklarını söyledi.

Gıda Kontrol Görevlileri tarafından denetimler aralıksız sürdürülmektedir. Ancak bu konuda tüketicilere de sorumluluk düşmekte olup, aldıkları ürünlerin etiket bilgilerini mutlaka incelemelerini ve herhangi bir uygunsuzluk durumunda tüketicilerimizin gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini 7 gün 24 saat iletebilecekleri "174 Alo Gıda Hattı'na bildirmelerini  sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarsim Eğitim ve Tanıtım Toplantıları BaşladıÖnceki Haber

Tarsim Eğitim ve Tanıtım Toplantıları Ba...

Kurslara Katılan Kursiyerlere Sertifikaları Törenle VerildiSonraki Haber

Kurslara Katılan Kursiyerlere Sertifikal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar