Şekerbank

Genç Çiftçilere Küçükbaş Hayvan Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Çiftçilere Küçükbaş Hayvan Dağıtımı Yapıldı
Tofidass

2016 yılında başlayıp bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Genç Çiftçi Hibe Desteği Projesi' kapsamında ilimizde çiftçilere küçükbaş hayvan teslim töreni yapıldı. Bingöl İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen teslim törenine Vali Ali MANTI, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet YILDIRIM ve proje sahibi çiftçiler ve aileleri katıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet YILDIRIM YAPTIĞI AÇILIŞ konuşmasında proje ile ilgili olarak şunları söyledi:

 “Sayın Valim, değerli basın mensupları ve genç çiftçi projesinden hak ediş kazanan değerli üreticilerimiz, hepiniz hoş geldiniz.

Bakanlığımız tarafından 2016 yılında başlanan bu yıl ikinci kez uygulanan Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi programı kapsamında ilimizde bakanlık tarafından ilimiz için ayrılan 6.120.000 TL bütçe ile 204 adet proje program kapsamında uygulanmaya başlanmıştır.

İlimiz genelinde uygulanacak 204 adet İlçe dağılımları şöyledir:  merkeze bağlı köylerde 69, Karlıova 40, Solhan 31, Genç 35, Adaklı 13, Kiğı 5, Yedisu 9 ve Yayladere ilçesinde 2 proje uygulanacaktır. Bu projelerin konu dağılımları ise; 99 adeti büyükbaş hayvancılık projesi, 38 adet 4 adedi küçükbaş hayvancılık keçi projesi, 39 adet arıcılık projesi, 5 adet küçükbaş hayvancılık tesis yapımı ve hayvan alım projesi, 11 adet büyükbaş hayvancılık yapımı ve hayvan alımı projesi, 7 adet kanatlı hayvan yetiştiriciliği projesi ve 1 adet bitkisel üretim projesidir.

İlimiz genelinde 38 adet küçükbaş hayvancılık koyun projesini uygulayacak olan genç çiftçilere toplam 1330 baş koyun, 76 baş koç verilecektir. Bugün burada merkez ilçemiz için 11 genç çiftçimize hayvan dağıtımı yapılacaktır. Her bir genç çiftçimize 35 dişi ve 2 erkek olmak üzere toplam 37 adet akkaraman ırkı koyun dağıtılacaktır. Bu vesileyle üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını, bereketli olmasını diliyorum ve Sayın Valime katkılarından dolayı teşekkür ediyorum ”dedi.

Daha sonra program ile ilgili olarak yaptığı konuşmada Vali Ali MANTI şunları söyledi: 

“Kıymetli müdürümüz, değerli çiftçilerimiz, kıymetli basın mensupları.

Bugün güzel bir proje ile bir aradayız. Büyük ve güçlü devlet olmanın yansımalarını farklı konularda birlikte yaşıyoruz. Devletimiz çiftçilerimize, hayvan yetiştiricilerimize, vatandaşlarımıza güzel imkânlar sağlıyor. Önemli olan bu imkânları amacına uygun kullanabilmek ve toplum menfaatini gözeterek devam ettirebilmektir. Bugün de burada 1300 adet küçükbaş hayvan (koyun) dağıtıyoruz. Umarım devamı da gelecektir. Bunlar güzel şeyler. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın kendi ekonomik amaçlarını gerçekleştirebilmeleri adına bu projelerimiz güzel projeler. Devletimiz her zaman vatandaşının yanında, vatandaşını destekleme adına her türlü imkânlarını seferber etmiş durumda. Bu imkânlar artarak devam edecektir. Bu yapılan projenin Bingöllümüze çiftçilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arıcılık Kursunu Bitirenlere Belgeleri VerilecekÖnceki Haber

Arıcılık Kursunu Bitirenlere Belgeleri V...

Nilüfer’de Ekoköy Projesi meyvelerini verdiSonraki Haber

Nilüfer’de Ekoköy Projesi meyvelerini ve...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar