Şekerbank

Genç Çiftçilere Hayvanları Teslim Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Çiftçilere Hayvanları Teslim Edildi
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen kırsal kalkınma destekleri Genç Çiftçi Projesi  kapsamında büyükbaş hayvan almaya hak kazanan başvuru sahibi Gümüşhane'li çiftçilere düzenlenen törenle hayvanları teslim edildi.

Canca Mahallesinde yapılan Dağıtım törenine Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, İl Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç, Şube Müdürleri, konu uzmanları ve genç çiftçiler katıldı.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Bakanlığın tarımda sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi, genç çiftçilerin desteklenebilmesi, gelir düzeyinin yükseltilebilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulabilmesi ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkıda bulunulabilmesi için Genç Çiftçi Projelerinin Desteklemesi Programı'nın uygulamaya koyulduğunu söyledi.

İl Müdürü Birşen, "2016 yılında bu proje kapsamında İl ve İlçelerde genç çiftçi projesine katılmak için 1656 adet müracaatın gerçekleştiğini ifade eden Birşen, Gümüşhane Merkezde ve İlçelerimizde "Genç Çiftçi Projesi " kapsamında 93 çiftçiye 6'şar büyükbaş hayvan dağıtımının gerçekleştirildiğini belirterek,  toplam 558 hayvan desteği sağlandı genç çiftçilere hayırlı olsun" dedi.

Açıklamasının devamında Bu tür projeler sayesinde genç çiftçiler, tarım ve hayvancılığa yönlendirilerek ülke ekonomisinde tarım ve hayvancılık sektörünün canlı tutulması amaçladıklarını, Bugün dağıtımını yaptığımız büyükbaş hayvanlar Uruguay'dan getirilmiş etçi ve meralara uyum sağlayan angus ve hereford  ırkı hayvanlar olduğunu ifade etti.

Birşen, hayvanların  genç üreticilere hayırlı olmasını dileyerek bu hayvanlara iyi bakmalarını, yetiştiricilikte karşılaşılabilecek sorunlara karşı İl/İlce Müdürlükleriyle irtibatlı olmalarını tavsiye etti.    

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yetiştiricilere İvesi Damızlık Koç Dağıtımı YapıldıÖnceki Haber

Yetiştiricilere İvesi Damızlık Koç Dağıt...

Zeytinyağı İhracatçıları Sezona Hızlı BaşladıSonraki Haber

Zeytinyağı İhracatçıları Sezona Hızlı Ba...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar