Şekerbank

Genç Çiftçiler Büyükbaş Hayvanlarına Kavuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Çiftçiler Büyükbaş Hayvanlarına Kavuştu
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulamaya konulan Kırsal Kalkınma Destekleri, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine İlişkin Tebliğ kapsamında; genç çiftçilerin tarım ve hayvancılığa yönlendirilmesi, ülke ekonomisinde tarım ve hayvancılık sektörünün canlı tutulması ve köyden şehre göçlerin tersine döndürülerek kırsal nüfus arttırılması amacıyla Artvin'de toplam 163 genç çiftçi, 30 bin TL hibe desteğinden yararlanmaya hak kazanmıştı. Desteklenecek olan 163 projenin 125'İ büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, 38 proje ise arıcılık, kanatlı ve bitkisel üretime yönelik projelerdir.

Artvin'de büyükbaş hayvan dağıtımına başlanılmış olup Vali Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur ve Şube Müdürlerinin katılımıyla Merkez Kurban Pazarı önünde kura çekiminin ardından 14 çiftçiye törenle hayvanları teslim edildi.

Vali Ömer Doğanay yaptığı konuşmada; Projenin Artvin'e ve bölgeye hayırlı olmasını dileyerek ülkemizin bu sıkıntılı döneminde bile bu gibi projelerle üreticilerin yanında olduğunu; onlara 5 milyon Türk Lirası destek verdiğini belirtti. Ayrıca bugün burada üreticilere verilecek olan 6 büyükbaş hayvanın en kısa zamanda katlanarak çoğalması temennisinde bulundu.

İl Müdürü Dursun Okur da dağıtım töreni öncesinde üreticilerle bir araya gelerek bakım ve besleme konusunda tavsiyelerde bulunmuş olup eğer hayvanlarda herhangi bir öksürük durumu ortaya çıkarsa antibiyotik tedavisi uygulanması gerektiğini belirtti. Ayrıca hak sahibi çiftçilerin teslim aldıkları büyükbaş hayvanları soy kütüğüne kaydettirerek TARSİM sigortası yaptırmalarının kendi menfaatlerine ve faydalarına olduğunu belirtti.

Proje kapsamında Ardanuç İlçesinde 14 çiftçi, Yusufeli İlçesinde 14 çiftçi ve Murgul İlçesinde 7 çiftçi olmak üzere hayvan dağıtımları da gerçekleştirildi. Projeye hak kazanan 49 genç çiftçiden her birine 6 baş, olmak üzere toplamda 294 büyükbaş hayvan, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden (TİGEM) temin edilerek genç çiftçilere teslim edildi.

Büyükbaş hayvancılık konusunda geri kalan 35 çiftçiye de ilerleyen günlerde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden hayvanların sevk edilmesinin ardından teslimleri tamamlanacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Para değil, ağır hapis olmalı'Önceki Haber

'Para değil, ağır hapis olmalı'

Üreticilere 4 Bin Arı Kovanı DağıtılacakSonraki Haber

Üreticilere 4 Bin Arı Kovanı Dağıtılacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar