Şekerbank

Genç Çiftçi Projelerine Tarım Kredi Kooperatiflerince Start Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Çiftçi Projelerine Tarım Kredi Kooperatiflerince Start Verildi
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projeleri kapsamında Büyükbaş ve Küçükbaş tesis ve hayvan alımı uygulamalarına Erzurum ve Trabzon bölgelerinden başlamak üzere  start verildi. 

Bakanlığın en zor projeleri arasında yer alan ve Bakanlıkla  birlikte Tarım Kredi Kooperatiflerince de prestij projesi olarak görülen  bu proje, hatasız  şekilde devam ederek kurulum aşamasına geldi. 

Trabzon Bölge Birliğine bağlı Trabzon, Artvin, Rize, Bayburt ile Erzurum Bölgesine bağlı Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır illerinde yapımına  başlanan projeye ilgi ise çok büyük oldu. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü  Ayhan Karayama,Büyükbaş ve Küçükbaş tesis ve hayvan alımı projelerinin Bakanlık ve Tarım Kredi Kooperatifleri açısından prestij projeleri olduğunu, bu bakımdan kurum olarak gerekli hassasiyeti gösterdiklerini, genç çiftçilere tesis ve hayvanların en iyisini vermek için tüm imkânların seferber edildiğini belirtti.

Bu projelerin dışında kanatlı, arıcılık, kültür mantarı, ipekböcekçiliği, kapama meyve bahçesi gibi projelerde de genç çiftçilere destek verildiğini açıklayan Karayama, bu desteğin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini kaydetti.

Prestij projelerinin ilk startını  Ankara ili Haymana ilçesine  bağlı Karasüleymanlı köyünde veren Karayama, projenin seri kurulumunun Erzurum ve Trabzon Bölgesine bağlı illerde aksamadan devam etmesi nedeniyle memnuniyetini dile getirerek; amaçlarının önümüzdeki yıldan itibaren  Bakanlıkça verilecek olan tüm hibe konularının Tarım Kredi güvencesiyle çiftçilere sağlamak olduğunu vurguladı.

Tarım Kredi Kooperatifleri olarak her zaman çiftçilerin yanında olduklarını belirten Karayama  Bakanlık destekli tüm projelerin genç çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındık Hasadı Dualarla BaşladıÖnceki Haber

Fındık Hasadı Dualarla Başladı

Bakliyat Kralı Vefat Etti, Dev Şirket Satışa ÇıktıSonraki Haber

Bakliyat Kralı Vefat Etti, Dev Şirket Sa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar