Şekerbank

Gastronomi Konferansları, Adana’nın mutfak mirasına ışık tutacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gastronomi Konferansları, Adana’nın mutfak mirasına ışık tutacak

Tarihi, kültürel ve coğrafi zenginliklerinin yanı sıra kendine has lezzetlere de ev sahipliği yapan Adana, bu sene 6. kez gerçekleştireceği Lezzet Festivali kapsamında birbirinden önemli konferanslara da ev sahipliği yapacak. Adana’nın geçmişten günümüze gelen lezzet mirasını geleceğe taşımayı amaçlayan festivalin ilk gün düzenlenecek konferanslarında; yerli ve yabancı konuk şefler, gastronomi dünyasının önemli isimleri ve iş insanları coğrafi işaretlerde ürün pazarlama karması, gastronomi turizminde destinasyon yaratmak, sürdürülebilir gastronomi ilkeleri gibi konulara odaklanarak Adana’nın mutfak mirasına ışık tutacak. 

Adana Valiliği’nin öncülüğünde Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle 7-8-9 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali, üç gün boyunca lezzet şölenine sahne olacak. Adana’yı gastronomi dünyasının vazgeçilmez bir durağı haline getirmeyi amaçlayan, tüm kent dinamiklerinin iş birliği ve sinerjisi ile hayat bulan festival, bir yandan şehrin kendisine has lezzetlerini gözler önüne sererken bir yandan da konferansları ile Adana’nın mutfak mirasını ele alacak. 

Festivalin ilk günü Adana HiltonSA’da gerçekleştirilecek birbirinden önemli konuları içeren 12 konferans; uzmanları, akademisyenleri, yerli ve yabancı konuk şefleri, araştırmacıları ve iş insanlarını ağırlayacak. Birbirinden değerli konuklar, bir taraftan geçmişten günümüze Adana mutfağını ele alırken, bir yandan da coğrafi işaretlerde ürün pazarlama karması, gastronomi turizminde destinasyon yaratmak, sürdürülebilir gastronomi ilkeleri gibi konuları işleyerek gastronomi dünyasına ışık tutacak.

Ana teması “Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak” olarak belirlenen festival kapsamında gerçekleştirilecek konferanslar şu başlıkları taşıyor: “Geleceğin Tarım Uygulamaları”, “Yerel Mutfağın Korunmasına Akademilerin Yaklaşımı”, “Tadında Anadolu, Sürdürülebilir Yaşam İçin Sürdürülebilir Beslenme”, “Şerbetliler”, “Coğrafi İşaretli Ürünlerin Gastronomik Deneyime Dönüşümü”, “İncili Gastronomi Rehberi Adana’da”, “Adana Mutfağı, Gastronomi ve Turizmin Değer Yaratan Birlikteliğinde Yeni Hedefler”, “Sürdürülebilir Restoran Mümkün Mü?”, “Güney Kore Tanıtımında Gastronominin Rolü” ve “Adana’nın Eşsiz Tadı”. Adana Lezzet Festivali’nin ilk günü, konferansların ardından düzenlenecek kortej yürüyüşü ve mangal ateşi töreniyle son bulacak. 

Coca-Cola’nın Platin, Öztiryakiler’in Ana Mutfak, Lassa’nın Etkinlik Sahnesi Sponsoru olduğu festivalde, Cihangir Kebap&Kaburga, Komili, Doğanay, Optimum, Levent Börek, Kütahya Porselen, Pirge, Tostçu Mahmut, Anavarza Bal, Madenci ve Beta Tea sponsor olarak yer alıyor. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin düzenlenmesine destek veren kurum ve kuruluşlar ise şöyle; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi, Seyhan Belediyesi, Yüreğir Belediyesi, Sarıçam Belediyesi, Çukurova Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB), Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD), Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası (ALKO), Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPAD), Çukurova Aşçılar Derneği, Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AKAPAFED), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON). 

ADANA LEZZET FESTİVALİ 1. GÜN PROGRAMI-7 EKİM 2022

GASTRONOMİ KONFERANSLARI - HİLTONSA

09:30 / Açılış Konuşmaları


 10:20 - 10:55 / Adana’nın Eşsiz Tadı 

Türev Uludağ (Şef, TV Programcısı), Demet Sabancı Çetindoğan (Shopsa Yönetim Kurulu Başkanı) Mehmet Ali Burduroğlu (Tike Kurucu & Marka Yöneticisi)

11:00 - 11:20 / Güney Kore Tanıtımında Gastronominin Rolü

Jia Choi / O’ngo Food Communications Kurucu ve Başkan – Güney Kore
 

11:25 - 11:45 / Sürdürülebilir Restoran Mümkün Mü? 

Gamze Cizreli (Big Chefs Kurucu-Ortak, TURYİD Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı)
 

11:50 - 12:20 / Gastronomi ve Turizmin Değer Yaratan Birlikteliğinde Yeni Hedefler 

Moderatör: Gila Benmayor (Gazeteci), Sururi Çorabatır (TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı), Oya Narin (TTYD Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı), Burak Tonbul (Touristica Yönetim Kurulu Başkanı), Tayyar Zaimoğlu (ÇUKTOB Yönetim Kurulu Başkanı)

12:20 - 12:30 / Adana Mutfağı

Prof. Dr. Oya Berkay Karaca (Çukurova Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Öğretim Üyesi / Müdürü), Hakan Coşkun (Adana HiltonSA Executive Chef)

13:30 - 13:45 / İncili Gastronomi Rehberi Adana’da  

Takdim: Kamer Kıraç (İşletmeci), Müge Akgün (Gazeteci, Yazar)

13:50 - 14:30 / Coğrafi İşaretli Ürünlerin Gastronomik Deneyime Dönüşümü  

Moderatör: Doğukan Erdem Kutlu ( TV Program Yapımcısı ve Sunucu), Prof. Yavuz Tekelioğlu (YUciTA Başkanı), Yasmina Lokmanoğlu (Slow Food Tarsus Sözcüsü), Birol Uluşan (Metro Toptancı Market Meyve, Sebze Gıda Kategori Müdürü & Coğrafi İşaretler), Umut Karakuş (Muutto Anatolian Tapas Bar Kurucu, Şef) Mehmet Akdağ (7 Mehmet Restaurant 3. Kuşak Şef, İşletmeci)

14:35 - 15.10 / Şerbetliler
Moderatör: A. Çağrı Başkurt (Saray ve Kültür Tarihçisi), Elif Edes (Şef, Gastronomi Danışmanı, Yazar, Eğitmen), Murat Güllü (Karaköy Güllüoğlu Genel Müdürü), Prof. Dr. Muna Yüceol Özezen (Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi, Yeni Türk Dili Anabilim Dalı Başkanı) 

15:15 - 15:35 / Sürdürülebilir Yaşam İçin Sürdürülebilir Beslenme 
Dilara Koçak (Beslenme Uzmanı & Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti) 

15:40 - 15:55  / Tadında Anadolu 
Sadettin Cesur (BTA İcra Kurulu Başkanı, CEO)

 16:00 - 16:40  / Yerel Mutfağın Korunmasına Akademilerin Yaklaşımı

Moderatör: Doç Dr. Adem Arman (Akdeniz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı), Levent Demirçakmak (İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Aşçılık Öğr. Gör.- Ekol Anatolia Marka Yöneticisi), İsmail Geyik (CVK Hotel F&B Direktörü), Seçgin Demir (Kaya Palazzo Belek Executive Chef), Cem Aydoğdu (Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi, Şef)

16:45 - 17:15  / Geleceğin Tarım Uygulamaları

Moderatör: Emrah İnce (TTGV Technology Evangelist, YeniÇiftçi Platformu Kurucusu), Kübra Yüzüncüyıl (Akademisyen, Yazar), Yasemin Kireç / Anadolu Meraları CEO), Sinem Özkan Başlamışlı (Özkan Tarım Yöneticisi)

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nebiyan Kestanesinde çeşit analizi devam ediyorÖnceki Haber

Nebiyan Kestanesinde çeşit analizi devam...

Samsun’da Kanola Tohumluk Dağıtımı GerçekleştirildiSonraki Haber

Samsun’da Kanola Tohumluk Dağıtımı Gerçe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar