Şekerbank

FKA İle ''Bademde Modern Tarımın Uygulanması'' Projesi İmzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FKA İle ''Bademde Modern Tarımın Uygulanması'' Projesi İmzalandı
Tofidass

Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Proje Birimince hazırlanarak Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Fırat Kalkınma Ajansına sunulan ve Yönetim Kurulunca kabul edilen "Bademde Modern Tarımın Çıtası Yükseliyor, Ağın'da Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri Kullanılıyor" projesinin sözleşmesi yapılan törenle imzalandı.

Ağın İlçe Müdürlüğünce uygulanacak olan bu projenin sözleşmesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan KARAHAN, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, Ağın İlçe Müdürü Türker OTLU, Fırat Kalkınma Ajansı Elazığ Destek Ofisi Koordinatörü Abdulvahab YOĞUNLU ve Proje Ekibinin katılımı ile düzenlenen toplantıda imzalandı.

Törende konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Turan KARAHAN; " Fırat Kalkınma Ajansına sunduğumuz Doğrudan Faaliyet Desteği Kapsamındaki projemizin sözleşmesini imzalamak üzere buradayız. Fırat Kalkınma Ajansı ilimiz  ve özellikle hitap ettiği dört il için önemli olan bir kurum. Biz de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak, oluşturduğumuz proje hazırlama birimi ile Fırat Kalkınma Ajansının sunmuş olduğu desteklerden faydalanıp ilimizin tarım ve hayvancılığını geliştirmek için projeler hazırlıyoruz. İlimizde son dönemde, kapama Meyve bahçelerinin oluşumu ciddi manada hızlandı. Bu oluşum içinde en büyük payı özellikle iklim ve toprak yapısının uygunluğundan dolayı Ağın ilçesi almaktadır. Ağın ilçesinde yaklaşık 5000 dekar alanda Badem üretimi yapılmaktadır. Biz kabul edilen bu proje ile Badem üretimi yapılan bu alanlarda Çiftçilerin aşırı ve kontrolsüz zirai ilaçlama yapmalarını önlemeyi, üretilen bademlerde ilaç kalıntısı ve buna bağlı pazarlama sorunlarını gidermeyi ve en önemlisi bölge çiftçilerinin Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi sayesinde, hastalık ve zararlılara karşı kimyasal mücadelelerini en uygun zamanda, en uygun ilaçla ve en uygun dozla gerçekleştirmeleri konusunda eğitilmelerini ve bilinçlenmelerini amaçlamaktayız. Ayrıca bu proje ile yeni badem sahalarının oluşturulması teşvik edilip bununla birlikte yapılacak olan çiftçi eğitim toplantılarında yetiştiricilerimizin iyi tarım uygulamalarına geçmesi hedeflenecektir. Bu kapsamda, Ağın İlçemizdeki Badem üreticileri 2017 yılı içerisinde Bakanlığımız İyi Tarım Uygulamaları Projesi kapsamına alınmıştır" dedi

İl Müdürü Turan KARAHAN konuşmasının sonunda kendilerine her  zaman destek olan sayın valimize,  projeyi kabul eden Fırat Kalkınma Ajansı Elazığ Koordinatörü Abdulvahab YOĞUNLU'ya, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop'a,  Kalkınma Ajansı karar mercilerine İl Müdürlüğümüz ve çiftçiler adına teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Narenciyeci de TL'ye dönüyorÖnceki Haber

Narenciyeci de TL'ye dönüyor

Arkadaşı 2 tane hediye etti! Şimdi hem çiftliği hem lokantası var...Sonraki Haber

Arkadaşı 2 tane hediye etti! Şimdi hem ç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar