Şekerbank

Fıstık arazilerinin TOKİ’ye devredilmesine köylülerden tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fıstık arazilerinin TOKİ’ye devredilmesine köylülerden tepki
Tofidass

Batman’ın merkeze bağlı Kuyubaşı köyünde fıstık üreticiliği yapan çiftçiler, 30 bine yakın fıstık ağacının bulunduğu arazinin sosyal konut için TOKİ’ye devredileceğini ileri sürdü. Konut projesine karşı olmadıklarını belirten çiftçi Zeydan Beycan, “Devletin çıkardığı 6292 sayılı kanun uyarınca biz bu taşınmazlarda satın alma konusunda hak sahibiyiz. Buna rağmen bizlere verilmeyip TOKİ’ye devredilmesini kabul etmiyoruz” dedi.

Batman'ın merkeze bağlı Kuyubaşı köyünde fıstık üreticiliği yapan üreticiler,  tarlalarının sosyal konut projesi kapsamında TOKİ'ye devredilmek istenmesine tepki gösterdi.

“TARLALARIMIZIN TOKİ'YE DEVREDİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Üreticiler adına açıklama yapan ve çorak halde olan tarlaları verdikleri emekler sonucunda üretime açtıklarını belirten Zeydan Beycan, “Kayalık, çorak, demir girmez ve ekilecek durumda olmayan arazileri ıslah edip fıstık tarlalarına çevirdik. Bu bölgede şu anda 30 bine yakın fıstık ağacı bulunmaktadır. Çocuk gibi yetiştirdiğimiz ağaçlarımızın bulunduğu bu tarlalar TOKİ'ye devredilip sosyal konut projesi yapılmak isteniyor. Bu ağaçlar yaklaşık 10 ile 35 yıllık ağaçlardır ve ürün vermektedir.

Üç kuşaktır vergilerini ödediğimiz, satın almak için defalarca dilekçelerle müracaat ettiğimiz fıstık tarlalarının, TPAO petrol sahası ve özel güvenlik sahası olduğu gerekçesiyle bize satılmadı. Fakat şu anda konut için TOKİ'ye devrediliyor. Bu çorak toprakları, yıllardır çalışıp, ıslah edip adeta bir fıstık ormanına çevirdiğimiz bu tarlaları, defaatle dilekçe verip satın almak istediğimize rağmen bize satılmadı. Bizler işgalci değil hak sahibiyiz.

Devletin çıkardığı 6292 sayılı kanun uyarınca biz bu taşınmazlarda satın alma konusunda hak sahibiyiz. Buna rağmen bizlere verilmeyip TOKİ'ye devredilmesini kabul etmiyoruz. Onlarca başvurumuz var. Bunca başvurumuza rağmen hiçbirine cevap dahi verilmedi. Devletin konut projesine karşı değiliz ama boş, ağaçsız, çorak olan tarıma uygun olmayan yerler var. Proje oraya kaydırılsın” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Sözcü


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ekime hazırlanan çiftçiye kredi vermiyorlarÖnceki Haber

Ekime hazırlanan çiftçiye kredi vermiyor...

Fındık üreticisi bu projeyi çok sevdiSonraki Haber

Fındık üreticisi bu projeyi çok sevdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar